fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: A. Barbarić

PL BiH: Može li najuspješnija momčad proljeća “naškoditi” sjajnoj Slobodi?

Autor: D. Ivanković

TUZLA - Premijerligaši ovog vikenda igraju utakmice 22. Kola, a prava poslastica nas očekuje na Tušnju gdje će vodeća Sloboda ugostiti momčad Željezničara. I jedna i druga momčad su u svojevrsnom transu, jer Tuzlaci su dodatno osokoljeni nakon dvije ostvarene Kup pobjede protiv aktualnog prvaka Sarajeva, dok Željezničar u proljetnom dijelu sezone ima maksimalan učinak, odnosno pet ostvarenih pobjeda u pet službenih nastupa.

Derbi na Tušnju ove subote od 15 sati vodit će Edin Jakupović iz Bihaća, a u istom terminu očekuju nas još tri dvoboja. Mladost iz Doboja kod Kaknja predvođena Veležovcem na klupi Ibrom Rahimićem apsolutni je favorit baš protiv “Rođenih”, Radnik će nove bodove u svojoj borbi za Europu tražiti kod još jednog “otpisanog” sastava, jer i Drini je ostala samo teorija u borbi za opstanak, a jako zanimljiv bi trebao biti meč na Piroti u Travniku gdje istoimeni domaćin dočekuje Borca u srazu dvaju suparnika koji se još uvijek čupaju i vjeruju u uspješnu misiju spašavanja.

U terminu od 18 sati Zrinjski igra s Rudarom i tu su “Plemići” poprilični favoriti, dok su tri preostale utakmice ovog kola na rasporedu u nedjelju. Olimpic i Vitez su također klubovi koji se “čupaju”, a nešto bolje za sada ide Vitežanima. Ipak, “Vukovi” eventualnom pobjedom na svojoj Otoci mogu doći na samo bod manjka u odnosu na ovog suparnika.

Sarajevo će nakon velikih turbulencija u proteklom razdoblju nastojati naći povratak na pobjedničke staze, a Slavija se upravo doima kao idealan protivnik na Koševu za nešto takvo, premda je oprez itekako nužan.

Širokobriježani u nedjeljnom večernjem terminu dočekuju Čelika, protivnika kojeg su bez većih poteškoća jesenas dobili na Bilinom Polju, međutim ovo je nova utakmica, Zeničani još nisu riješili opstanak i sigurno će pošteno zapeti, međutim domaćin ukoliko ne misli prokockati Europu ovakve utakmice do kraja sezone jednostavno mora pobjeđivati.

Parovi 22. Kola

Subota, 19. ožujka:

15 sati:
TRAVNIK: Travnik – Borac (Sudac: Goran Paradžik – Ljubuški)
ZVORNIK: Drina – Radnik (Sudac: Darko Obradović – Stolac)
TUZLA: Sloboda – Željezničar (Sudac: Edin Jakupović – Bihać)
DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost – Velež (Sudac: Antoni Bandić – Grude)

18 sati:
MOSTAR: Zrinjski – Rudar (Sudac: Haris Kaljanac – Sarajevo)

Nedjelja, 20. ožujka:

15 sati:
SARAJEVO: Olimpic – Vitez (Sudac: Dragan Petrović – Banja Luka)

17 sati:
SARAJEVO: Sarajevo – Slavija (Sudac: Emir Spahalić – Mostar)

18 sati:
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Čelik (Sudac: Zoran Grbić – Prijedor)

Poredak:
Sloboda 47, Zrinjski 44, Sarajevo, Široki Brijeg i Radnik 39, Željezničar 37, Čelik i Slavija 30, Vitez i Mladost 27, Olimpic 23, Borac 20, Travnik 20, Rudar 18, Drina 13, Velež 8 bodova.

Autor: D. Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});