fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PROSINEČKI OBJAVIO JE SPISAK IGRAČA ZA UTAKMICE PROTIV TURSKE I SJEVERNE IRSKE: Hajrović i dalje „na čekanju“, ali nije sam…

Autor: Fena

SARAJEVO - Reprezentacija BiH će 11. listopada na stadionu Rize Šehir u Rizeu odigrati prijateljsku utakmicu sa Turskom, dok će 15. listopada na Grbavici dočekati Sjevernu Irsku u okviru UEFA Lige nacija.

Robert Prosinečki priopćio je spisak igrača za ove mečeve, a na njemu se ponovo našao Asmir Begović, nakon što su iskusni čuvar mreže i izbornik riješili nesuglasice.

“Begović je tu jer je došao, razgovarali smo i složili oko nekih razmišljanja. Ali, da se ne lažemo, Šehić je sada u prvom planu”, rekao je Prosinečki.

Na njegovom spisku su: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Vedran Kjosevski, Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Čivić, Bojan Nastić, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Edin Džeko, Kenan Kodro, Sanjin Prcić, Deni Milošević, Riad Bajić.

Proteklih dana spekuliralo se da bi poziv u reprezentaciju BiH mogli dobiti nogometaša rumunjske Krajove Elvir Koljić, koji je u odličnoj formi, kao i Smail Prevljak iz Salzburga, te Izet Hajrović iz Dinama.

Oni se na kraju nisu našli na spisku, a evo kako je svoju odluku objasnio Prosinečki.

“Koljić ima svoje kvalitete, ali što sada treba zvati igrača jer je dao dva gola? On je odličan igrač na kojeg ću obratiti pažnju… Prevljaka nisam zvao jer igramo sa jednim špicem. A Hajrovića ćemo ostaviti za studeni. Gledam ga jer mi je blizu u Zagrabu. Što reći, ima odličnu ljevicu”, rekao je selektor BiH.

Utakmice protiv Turske i Sjeverne Irske propustit će i nogometaš Arsenala Sead Kolašinac, koji se oporavio od povrede. Prosinečki je rekao da on nije pozvan jer mu treba kontinuitet i da će kada se vrati u formu, ponovo u novembru biti među “Zmajevima”.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});