fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Prvi meč na Euru bez golova: Milik propustio dotući blijede Nijemce

Autor: ScSport.ba

PARIZ - U drugom meču 2. kola grupe C Evropskog prvenstva, Njemačka i Poljska su odigrali prvi meč bez golova na prvenstvu.

Ipak, bila je to solidna nogometna predstava u kojoj su obje ekipe propustile svoje šanse. Goetze je prvi prijetio u 5. minuti, ali je glavom iz dobre pozicije šutirao preko gola. Pokušao je i Kroos u 16. minuti, ali dobar udarac koji je uputio zamalo je bio neprecizan, a do isteka prvog dijela više nije bilo uzbuđenja.

U nastavku su se probudili i Poljaci, pa je već u 46. minuti Arkadiusz Milik imao kolosalnu šansu, ali sa pet metara nije uspio da zahvati loptu glavom i pošalje je u mrežu. Poljaci su i nakon toga bili opasniji, pa je Milik opasno prijetio Neueru u dva navrata, a dobru šansu je imao i Lewandowski koji je u sjajnoj prilici oklijevao i nije je iskoristio.

Oezil je na drugoj strani odlično šutirao u 69. minuti, ali je Fabianski loptu izvadio ispod prečke. Do kraja ipak nije bilo pravih šansi i meč je okončan bez golova.

Ovaj rezultat definitivno znači da su Ukrajinici otpali i osim Njemačke i Poljske, dalje ide i Sjeverna Irska.

Njemačka-Poljska 0:0

Stadion: Stade de France. Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska). Žuti kartoni: Khedira, Oezil, Boateng (Njemačka); Maczynski, Grosicki, Peszko (Poljska).

Njemačka: Neuer; Hector, Boateng, Hummels, Howedes; Kroos, Khedira; Draxler (od 71. Gomez), Muller, Ozil; Gotze.

Poljska: Fabianski; Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk; Blaszczkowski (od 80. Kaputska), Krychowiak, Maczynski (od 76. Jodlowiec), Grosicki (od 87. Peszko); Milik, Lewandowski.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});