fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Roma “poderala” Barcelonu, Liverpool preokretom do novog trijumfa nad Cityem

Autor: Dnevno.ba

RIM - Desilo se osmo svjetsko čudo u Rimu. Roma je izbacila Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka i prošla u polufinale jer je pobijedila na Olimpicu čak 3:0.

Podsjetimo, u prvoj susretu Barca je slavila s čak 4:1 i svi su mislili da je gotovo. Ali, ne i nogometaši Rome.

Roma je počela veoma agresivno i to joj se odmah isplatilo. Igrao se 6. minut kada je De Rossi uposlio Džeku koji je fantastično primio loptu i matirao Ter Stegena za erupciju na Olimpicu.

To je bio tek početak ludila u Rimu. Roma je u narednih pola sata odigrala kako odavno nijedna momčad nije protiv Barcelone. Pravili su presing i nisu dali Kataloncima da pređu polovicu terena. Kroz takvu igru su stvorili nekoliko dobrih prilika. Pokušao je Džeko dva puta glavom, a najbolju priliku je imao Schick koji je glavom šutirao nekoliko centimetara pored gola. Češki napadač je i poslije toga imao još jednu sjajnu šansu, ali se nije najbolje snašao, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za domaće iako je trebala biti i veća prednost “Vučice”.

U drugom dijelu Roma je na izenađenje svih nastavila u nestvarnom ritmu. Barca nije mogla bukvalno da dođe do lopte, a šanse su se samo redale pred njenim golom. U tim trenucima Džeko je dobio loptu u šesnaestercu gostiju, Pique ga je oborio i sudac je pokazao na bijelu točku. Veliku odgovornost je preuzeo Daniele De Rossi koji je pogodio za neopisivu radost domaćih navijača, piše SportSport.ba.

Roma je u tim trenucima zaigrala nešto pametnije, ali jednako hrabro. Nije nastavila pod svaku cijenu da napada jer je bilo jasno da imaju mnogo vremena da postignu još jedan gol i plasiraju se u finale. Kroz takvu igru Barca je uspjevala da dođe do lopte i igralo se nešto mirnije, a dobru priliku za Romu imali su Nainggolan i De Rossi, ali nisu ih iskoristili. U 79. minuti nevjerojatnu šansu imao je El Shaarawy, ali njegov udarac je na sjajan način obranio Ter Stegen. Mnogi su loptu već vidjeli u golu i Romu u polufinalu, ali ne i Nijemac.

Ipak, ni Ter Stegen nije mogao ništa u 82. minuti. Nakon kornera glavom je šutirao Manolas i pogodio! Roma je dobila rezultat koji je vodi u polufinale i koji će kreirati vjerojatno najveće čudo ikada u Ligi prvaka. Olimpico je eksplodirao. Barca je nakon toga bacila sve karte na stol. Sav arsenal koji posjeduju, a koji je ogroman, Katalonci su prikazali i stvorili su nekoliko prilika, ali do gola nisu mogli.

Roma je prošla u polufinale i pridružila se Liverpoolu koji je nakon domaćih 3:0 i u gostima pobijedio Manchester Citya, ovaj put preokretom 2:1. Naime, domaćin je poveo već u 2. minuti zgoditkom Gabriela Jesusa, ali je Mohamed Salah u nastavku izjednačio, a Roberto Firmino u 78. minuti postigao i gol za pobjedonosnih 2:1.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});