fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sjeverna Irska potpuno nadigrala “Zmajeve”, ali gosti ipak trijumfirali

Autor: Dnevno.ba

BELFAST - Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu u premijenom nastupu u Ligi nacija. U prvom kolu Grupe 3 Lige B izabranici Roberta Prosinečkog u Belfastu su svladali Sjevernu Irsku s 2:1.

Da sreća prati hrabre potvrđuje i današnja utakmica. Izbornik Robert Prosinečki imao je mnogo problema oko sastavljanja momčadi, jer je ostao bez kompletne zadnje linije, ali nije kukao i najavljivao je pobjedu. Kada se tome doda da nije pozvao Asmira Begovića, a na golu priliku ukazao Ibrahimu Šehiću, onda je to definitivno hrabrost! A to mu se isplatilo, jer se Šehić na najbolji način odužio za ukazano povjerenje. Uz strijelce Harisa Duljevića i Elvisa Sarića bio je najbolji na terenu, a sjajnim intervencijama izluđivao je reprezentativce Sjeverne Irske, navodi Faktor.ba.

Susret nije dobro počeo za Zmajeve, a domaći su mogli povesti već u prvoj minuti. Zadnja linija naše reprezentacije napravila je veliku grešku, Ervin Zukanović u posljednji moment zaustavio je George Savillea, a domaći su tražili najstrožu kaznu. Ipak, sudac Kralovec je samo odmahnuo rukom…

BiH je odgovorila preko Miralema Pjanića koji je mlako šutirao iz slobodnjaka, a onda su domaći preuzeli inicijativu. Redale su se prilike pred golom Ibrahima Šehića, ali naš čuvar mreže u nekoliko navrata sjajnim intervencijama spasio je gol.

A kako to biva u nogometu, kada promašite nekoliko prilika, uslijedi kazna. A kaznu je najavio Edin Džeko nakon pola sata igre, kada je na ubacivanje Edina Višće sjajno šutirao iz prve, ali je vratar Peacock-Farrell sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

Ali, pomoći mu nije bilo u 36. minuti. Džeko je sjajno probio lijevu stranu i maestralno asistirao za Harisa Duljevića, koji se ubacuje iz drugog plana i šalje loptu u mrežu za veliko slavlje Zmajeva.

Posljednji pokušaj prvoga poluvremena nogometaši Sjeverne Irske imali su u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Norwood je šutirao, ali lopta je otišla pored gola.

Domaći su i nastavku krenuli agresivno, sa željom da što prije dođu do izjednačenja, a “gol Zmajeva visio je u zraku” desetak minuta. No, Šehić je u 48. i 54. minuti vrhunskim intervencijama spasio naš gol.

A onda su opet kažnjeni za promašaje. Uporni Elvis Sarić u 64. minuti prevario je vratara Sjeverne Irske i ubacio loptu u praznu mrežu za 0:2. Desetak minuta kasnije Duljević je pogodio i vratnicu.

U finišu susreta Šehić se poigravao, pogriješio je, ali se iskupio i ponovo spasio naš gol, intervencijom kojom je otklonio sve sumnje oko toga tko će ponijeti epitet igrača utakmice!

Domaći su do počasnog gola stigli u trećoj minuti sudačke nadoknade, kada je Grigg pogodio nakon 17. kornera kojeg je izvela Sjeverna Irska.

Naredni dvoboj Zmajevi igraju u utorak, kada će na Bilinom polju ugostiti Austriju.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});