fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

‘Statistika govori… Modrić već neko vrijeme nije Modrić’

Autor: Dnevno.hr

Tvrde kako baš i nije sve kako treba s Modrićem. Tome svjedoči i potez Zidanea na utakmici s Bilbaom kada je povukao Modrića nakon sat vremena iz igre.

Španjolski list blizak Real Madridu, As, tvrdi kako je Zinedine Zidane zabrinut za hrvatskog reprezentativca i veliku zvijezdu svoje momčadi, Luku Modrića. Hrvatski veznjak napustio je Madrid kako bi odigrao s Hrvatskom utakmicu kvalifikacija za SP u Rusiji protiv Ukrajine u Zagrebu, a As se odlučio malo detaljnije pozabaviti njegovom klupskom formom.

Naime, tvrde kako baš i nije sve kako treba s Modrićem. Tome svjedoči i potez Zidanea na utakmici s Bilbaom kada je povukao Modrića nakon sat vremena iz igre. Real nije imao uvjerljivo vodstvo, tek 1:0, a Zidane je izvukao ‘nezamjenjivog’ Modrića kako bi ubacio nešto ofenzivnijeg Vasqueza uz opravdanje kako mu je trebala ravnoteža u obrambenim zadacima. Real je samo par minuta kasnije primio gol. Logičnije bi bilo da je tada povukao Kroosa koji defenzivno nije toliko kvalitetan i učinkovit kao Modrić, a to dokazuje i podatak da je Luka u pola sata manje osvojio dvostruko više lopti od Kroosa.

As tvrdi kako je izmjena zapravo fizičke prirode, odnosno da je Zidane očigledno morao malo odmoriti Modrića. “Modrić nije Modrić već nekih mjesec i pol”, naglašava As. Usput su napomenuli kako mu je opao postotak točno dodanih lopti, a povećava mu se broj izgubljenih lopti po utakmici. U madridu su zabrinuti za zdravlje Modrića koji se prije dva mjeseca ozlijedio, ali nije bila neka ozbiljnija ozljeda, no Zidane se boji da mu se ne ponovi isti scenarij i zato se Modrić opreznije dozira posljednjih nekoliko utakmica.

Isto tako, u Madridu se nadaju kako Čačić baš neće ‘izraubati’ Modrića do kraja, to jest da ga neće koristiti za prijateljski ogled s Estonijom sljedećeg utorka. Razlog je sasvim opravdan, pred Realom je težak mjesec igraju prvo protiv Alavesa i Leganesa (2. i 5. travnja) potom kreće ludilo. Kod kuće im stiže Atletico 8. travnja, četiri dana kasnije idu kod Bayerna u Ligi prvaka, onda je 12. travnja gostovanje u Gijonu. Slijedi kratak odmor, pa uzvrat protiv Bayerna 18. travnja i na kraju El Clasico 23. travnja.

Travanj je u većini liga prijelomni mjesec kada se stvara ključna prednost, a mjesec je to u kojem se igra četvrtzavršnica Lige prvaka.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});