fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Željo sa Šveđanima odigrao bez zgoditaka

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U prvoj utakmici između Željezničara i AIK-a, u okviru drugog pretkola Europske lige, nije bilo golova na stadionu Grbavica pred 12 000 gledatelja.

Obje momčadi u meč su ušle prilično oprezno, a prva ozbiljnija prijetnja na Grbavici viđena je u 11. minuti. Blomberg je centrirao s desne strane, lopta mu je otišla preko noge i pogodila je gredu gola Kjosevskog.

Na drugoj strani Blagojević je u 20. minuti pokušao iz velike udaljenosti iz slobodnog udarca, ali njegov pokušaj je izblokiran.

Potom se igralo mirno, bez pravih uzbuđenja, a Plavi su prvu opasniju situaciju imali tek u 38. minuti. Zec je nakon greške obrane AIK-a uspio umaknuti obrani švedskog tima, ali njegov udarac iskosa zaustavio je Linner i na odmor se otišlo bez golova, javlja ScSport.ba.

Drugi dio susreta gosti su počeli dosta odlučnije. AIK je u 50. minuti postigao pogodak nakon lijepe akcije, ali gol Markkanena poništen je zbog zaleđa. Najbolju šansu na utakmici Šveđani su propustili u 62. minuti. Nakon kornera Nyoholm je ostao sam na petercu, ali uspio je promašiti gotovo nebranjeni dio mreže.

U 71. minuti desila se jedna sporna situacija. Igrači Željezničara su tražili penal, jer su smatrali da je Sauli Vaisanen igrao rukom, međutim sudac Adrien Jaccottet se nije oglasio.

Do kraja bez uzbuđenja i promjene rezultata, pa će Plavi u Stockholm za sedam dana putovati s rezultatom koji im daje solidne šanse za prolaz, jer se potvrdilo da AIK nije nepremostiva prepreka, ali četa Slavka Petrovića će u revanšu morati igrati hrabrije nego je to bio slučaj večeras, ukoliko želi prolazak dalje, navodi ScSport.ba.

SARAJEVO – Stadion: Grbavica. Gledatelja: 12 000. Sudac: Adrien Jaccottet (Švicarska). Žuti kartoni: Projić, Marković, Zakarić (Željezničar).

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec (od 67. Projić), Blagojević, Bogičević, Stanić, Zakarić, Zeba, Nikolić (od 75. Beganović) i Radinović (od 85. Marković).

AIK: Linner, Karlsson, Nyoholm, Thern (od 82. Ishizaki), Olsson, Blomberg, Avdić (od 74. Goitom), Markkanen, Vaisanen, Sundgren i Saletros.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});