fbpx

Europska komisija o preuzimanju Twittera: Sve platforme moraju poštovati europska pravila

Autor: dnevno.ba

Europska komisija danas nije htjela komentirati odluku Elona Muska o kupnji Twittera, ali je istaknula da se pravila EU-a o digitalnim uslugama primjenjuju na sve velike platforme.

– Akt o digitalnim uslugama primjenjuje se na sve velike platforme kako bi se osiguralo da njihova moć nad javnom raspravom bude pod demokratskom kontrolom da bi se zaštitila temeljna prava online, izjavio je glasnogovornik Komisije Johannes Bahrke.

Upravni odbor Twittera prihvatio je ponudu za preuzimanje američkog milijardera Elona Muska vrijednu 44 milijarde dolara.

Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton poručio je preko Twittera da sve kompanije koje posluju u Europi moraju poštovati europska pravila.

– Bilo da je riječ o automobilima ili o društvenim mrežama, sve kompanije koje posluju u Europi moraju poštovati naša pravila, bez obzira tko su im dioničari, napisao je Breton.

Elon Musk, vlasnik Tesle, vodećeg proizvođača električnih automobila, poručio je da je sloboda izražavanja temelj demokracije i da se nada da će njegovi najžešći kritičari ostati na Twitteru.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI