fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bakir Izetbegović: “Konaković bi prebacio haos iz Beograda u Sarajevo. SDA nije kočnica BiH”

Autor: dnevno.ba

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, prisustvovao je danas u Sarajevu "Šetnji za Srebrenicu" u organizaciji Asocijacije mladih ove stranke, a tom prilikom komentarisao je i aktuelne političke prilike u zemlji.

On je kazao da su izjave opozicije neodgovorne, neutemeljene, kako je SDA učinila sve da se usvoji budžet i ostvare preduslovi za izbore diljem Bosne i Hercegovine.

“SDA je iznašla rezultat za Mostar, glasala za budžet, a bila i spremna da jučer napravi izvjesne kompromise u vezi s imenovanjem. Nije SDA sama, đavo je u detalju”, kazao je Izetbegović.

Sve vrijeme sastanka u Istočnom Sarajevu, nastavio je, hrvatska strana je bila suzdržana te nije željela potpisati dokument gdje su precizirana imenovanja.

“Na sjednici Vijeća ministara nije se želio poštovati hronološki red imenovanja, zašto bi se išlo preko reda. Sve u svemu, nije to izgubljeno”, kazao je Izetbegović ponadavši se da će se do srijede postići dogovor o budžetu i imenovanje Cikotića.

Na izjavu Borjane Krišto da SDA želi da se “jedina pita o imenovanju, a da drugi budu ikebane”, Izetbegović je kazao da je HDZ taj koji odlučuje mimo svojih kapaciteta, da zbog njih nije izabrana Vlada FBiH, Popunjen Ustavni sud FBiH…

“Oni žele da se pitaju o kadrovima bošnjačke strane, mi njima ništa ne uslovljavamo. SDA sigurno nije kočničar, niti šta namećemo drugim stranama”, kazao je.

Izetbegović je kazao da ružne slike stižu iz Beograda, a da” izgleda kako gospodin Konaković takve slike želi vidjeti i u Sarajevu”.

“Kao da nam nije dosta ove krize koju nam prave ovi iz Mostara i Banje Luke, kao da nam nije dosta korone, kao da trebamo još neki haos u Sarajevu. Gospodin Konaković bi izgleda da i to priredi Sarajlijama. Mislim da se niko neće odazvati takvom scenariju”, kazao je.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});