fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bosna i Hercegovina s Republikom Hrvatskom potpisuje ugovor o europskom partnerstvu

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o europskom partnerstvu, kojim dvije države afirmiraju europske vrijednosti u bilateralnoj i regionalnoj suradnji.

Zaključivanjem ovog ugovora Bosna i Hercegovina i R Hrvatska uspostavljaju i razvijaju europsko partnerstvo kao doprinos europskoj integraciji BiH.

Prema Ugovoru, Hrvatska će, između ostalog, pružiti pomoć i olakšati tok pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji te prenijeti svoja specifična znanja i iskustva stečena u procesu europskih integracija. Istovremeno, doprinijet će efikasnom usklađivanju bh. zakonodavstva s pravnom stečevinom EU. Dvije države pripremit će i zajedničke projekte kojima bi se mogle natjecati za financijska sredstva iz odgovarajućih fondova EU.

Za provođenje ovog sporazuma bit će formirana zajednička komisija, sastavljena od predstavnika dviju država.

Prijedlog ugovora bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar vanjskih poslova, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});