fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Čović osudio četnike na Twiteru, ali ne i u Domu naroda

Autor: Vijesti.ba

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a Dragan Čović na svom je Twitter nalogu osudio nedavno okupljanje četnika u Višegradu.

– Izražavam duboku osudu nedavnog četničkog okupljanja u Višegradu! U našoj domovini nema mjesta za mržnju i nasilje!, objavio je Čović na Twitteru.

Zanimljivo, Čović danas na sjednici Doma naroda BiH nije podrža inicijativu da ovaj dom osudi to isto četničko okupljanje.

Naime, Zlatko Miletić (DF), delegat iz Kluba hrvatskog naroda, predložio je da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti tačka u okviru koje bi bio javno osuđen skup u organizaciji Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu u nedjelju, 10. ožujka .

Međutim, za ovaj prijedlog glasali su samo delegati iz Kluba bošnjačkog naroda, Fahrudin Radončić (SBB), Denis Bećirović (SDP), te Amir Fazlić, Asim Sarajlić i Bakir Izetbegović, svi iz SDA, dok su tri delegata iz Kluba hrvatskog naroda, i to Dragan Čović, Bariša Čolak, Lidija Bradara, svi iz HDZ-a BiH, bili protiv, a Miletić kao predlagač za.

I Klub srpskog naroda, njih svih pet, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Sredoje Nović i Lazar Prodanović, svi iz SNSD-a, te Mladen Bosić iz SDS-a, bili su protiv. Nije bilo rasprave o ovoj tački dnevnog reda.

 

Autor: Vijesti.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});