fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mostarac pritvoren zbog dilanja droge u Zaostrogu

Autor: Dnevno.ba

GRADAC - Gram kokaina s kojim je u utorak zatečen na ulici u Zaostrogu koštao je Matiju Korljana (39) iz Mostara s prebivalištem u općini Gradac, pritvora i krivične prijave zbog dilanja četiri vrste droge.

Nakon pretrage stana koji koristi u Gradacu pronađeno je 1.559 tableta ecstasyja, kilogram amfetamina, pola kilograma kokaina i 1,3 kilograma marihuane.

Korljanu je ovo četvrto uhićenje  zbog zloupotrebe opojne droge u dosjeu, za svako prethodno je osuđen, a najvišu kaznu od pet i pol godina zatvora dobio je za šverc pet kilograma marihuane u čemu mu je pomogla Medina Kukić iz Jablanice u BiH, također osuđena na zatvor, piše Slobodna Dalmacija.

Kako kažu iz PU splitsko-dalmatinske, s kokainom su Korljana zatekli inspektori Službe kriminaliteta droga i makarske policijske postaje.

Nakon što je priveden u službene prostorije, na temelju naloga suca istrage obavljena je pretraga njegovog stana. Osim četiri vrste droge nađene su i dvije digitalne vage.

Osumnjičen je za preprodaju narkotika, doveden pritvorskom nadzorniku. Nad njim će se zatražiti i istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela jer je otprije osuđivan za isto krivično djelo.

U januaru 2011. godine na županijskom sudu u Splitu osuđen je na pet i po godina zatvora zbog kupnje radi prodaje nešto manje od pet kilograma marihuane. Uz njega je na optuženičkoj klupi bila tada 23-godišnja Medina Kukić koja je dobila kaznu od tri godine zatvora jer je prevezla 40 paketa u Hrvatsku. Osim zatvorske kazne, optuženoj Kukić je određen izgon u trajanju od pet godina.

Prema optužnici, Medina je od osobe nadimka Jopa preuzela pakete koje je za 350 eura trebala prenijeti u Hrvatsku. U svojoj obrani Medina Kukić je priznala kako se dogovorila s Jopom za prenošenje paketa. Svjesna je bila kako se radi o ilegalnom poslu, ali navodno nije znala da je u pitanju marihuana.

Nije poznavala Korljana, izjavila je tada, koji je u svojoj obrani izjavio da je trebao sačekati žensku osobu na području Gradca te je odvesti na određeno mjesto. Prema njegovim riječima nije znao da vozi marihuanu, ali pretpostavljao je kako se prenosi nelegalna roba.

Jopu je poznavao otprije i s njim poslovao vezano uz trgovinu duhanom, kazao je. Tokom suđenja svjedočio je i policajac Službe kriminaliteta droga splitske policije koji je posvjedočio da su se nad Korljanom provodile tajne mjere.

Nakon što je navedenog jutra otišao u Hercegovinu odmah su pokrili sve granične prijelaze i utvrdili o kojoj se ženi radi. Nakon ulaska u Hrvatsku, na području između Ploča i Gradca zaustavili su Medinu Kukić koja je upravljala golfom četvorkom, a ispod stražnjeg sjedala pronađeno je 40 paketa marihuane.

Matija Korljan je 2002. godine uhvaćen sa 58 grama marihuane te 2001. godine sa 40 grama iste droge, oba puta je procesuiran za prodaju.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});