fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dan kada je Široki Brijeg plakao za svojim Zdenkom

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Danas (03. listopada) se obilježava 30. godišnjica tragedije koja je pogodila obitelj Prskalo iz Širokog Brijega. Bio je to dan kada je Široki Brijeg plakao za jednim mladim nedužno ugašenim životom. Tog nesretnog 03. listopada prije trideset godina tragično je stradao mladi Zdenko Prskalo, nedugo nakon što je izišao iz tadašnje vojske i otišao u lov s tetkom Matom Juriljem na planinu Čvrsnicu u Boričevac gdje je boravila Zdenkova baka Ruža.

Nesretna sudbina tako je htjela da Zdenko tragično strada u 21. godini života od metka vlastitog tetka Mate Jurilja, koji je bio policajac i strastveni lovac, pa je Zdenka odveo sa sobom u lov. Od tada u obitelji Prskalo i svima koji su poznavali ovog mladog čovjeka ostade samo tuga i neizostavno pitanje zašto se sve to baš tako trebalo dogoditi da bude ugašen život jednog mladića zbog tuđe neodgovornosti, u ovom slučaju Mate Jurilja?

Ta smrt trebala bi biti i poruka neodgovornim pojedincima koji ne čuvaju tuđe živote nanoseći tako bol svojim rođacima, susjedima i prijateljima.

prskalozdenko03102017

Taj gubitak voljenog sina i brata bio je razlog da obitelj Prskalo od tada krene širom svijeta, baš kao što i danas put granice zbog neodgovornih političara, pljačkaša i vlastodržaca kreću kolone mladih i obrazovanih naših ljudi. No, iako su Prskali tada otišli u “bijeli svijet” nisu nikad zaboravili svoga Zdenka i svoj Široki Brijeg.

Svakog 03. listopada vraćaju se, prisjete se teške obiteljske tragedije i pomole za svoga anđela.

Neka mu je laka širokobriješka zemlja koju je toliko volio i neka mu Gospodin udijeli svoj spokoj.

Počivao u miru Božjem (obitelj Prskalo).

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});