fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DODIK O MILANOVIĆU I ĐUKANOVIĆU “To su bivši Srbi! Znamo svoju povijest oko toga…”

Autor: Direktno.hr

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući na Pinku komentirao je tezu ‘srpski svet’.

“Priča o srpskom svijetu nije ekspanzivna u teritorijalnom smislu. To nam pokušavaju podvaliti. To je priča da oni u Melbourneu i i Chicagu imaju iste vrijednosti iz srpskog načina života koje se odnose na vjeru, jezik, pismo, krsnu slavu koju nitko drugi nema osim nas. Trebamo se okupljati u našim školama i vrtićima i promovirati našu povijest i vrijednosti”.

Voditelj se kroz osmijeh na to nadovezao: “Jedan naš duhoviti kolega kaže, kad to govore Zoran Milanović i Milo Đukanović, to govore dva bivša Srbina”.

“To je tako, i to je, da. To je to, pa da, naravno. Znamo svoju povijest oko svega toga. Pa ovaj Denis Zvizdić koji je ekstreman musliman, neki njegov djed, pradjed ili neki u njegovoj obiteljskoj hijerarhiji je bio Đuro Zvizdić. Da bi sačuvao obitelj i napade na ženu od Turaka, uzeo je islam da se zaštiti. Njegov brat je ostao pravoslavac. Sad nema gorih od njih”, odgovorio je Dodik u emisiji koja je obilovala huškačkim pitanjima i odgovorima.

Sve pogledajte na vremenskoj oznaci 18.00.

Podsjetimo, Milanović je nedavno, komentirajući najave o vojsci republike Srpske, izjavio da Dodik nije radikalan.

“Dodik je na određeni način talac situacije u RS-u, elemenata i ljudi koji su radikalniji od njega. Ja mislim da on nije radikalan, ali  to postaje malo neozbiljno. To je kao da ja prijetim Sloveniji nosačem aviona. Prvo, ne bih nikad prijetio, a drugo, ne mogu takve gluposti pričati”, rekao je Milanović krajem rujna.

Autor: Direktno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});