googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dom naroda Federalnog parlamenta mora hitno usvojiti proračun!

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - SDA traži hitno usvajanje proračuna Federacije BiH, najkasnije do 10. veljače. Smatramo da to može uraditi i aktualni saziv Doma naroda Parlamenta FBiH, ukoliko se u skorije vrijeme ne završi proces imenovanja delegata za novi saziv, navodi se u priopćenju Stranke Demokratske Akcije.

“U skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH o kontinuitetu institucija, tzv. «stari sazivi» imaju puni legitimitet i legalitet da donose odluke, sve dok se ne konstituiraju novi sazivi. Stoga, SDA poziva predsjedavajuću Doma naroda Parlamenta FBiH Lidiju Bradaru (HDZ) da do 10. veljače sazove sjednicu kako bi budžet Federacije za 2019. godinu bio usvojen”, navodi se u priopćenju uz konstataciju kako je nedopustivo da se usvajanje budžeta koristi za bilo kakva politička uvjetovanja te da bi svako dalje odgađanje predstavljalo opasno političko poigravanje, sa nepredvidivim posljedicama.

“To je pokazala i situacija u sredinama ugroženim poplavama, gdje zbog neusvajanja proračuna Civilna zaštita FBiH nije mogla da iskoristi sve kapacitete kako bi pomogla građanima čiji su životi i imovina ugroženi elementarnim nepogodama”, navodi SDA u priopćenju, napominjući kako je opravdana i sve veća uznemirenost najugroženijih kategorija građana, kojima je socijalna podrška iz proračuna FBiH jedini izvor primanja i od čega ovisi egzistencija njihovih obitelji.

“U skladu sa povjerenom odgovornošću i obavezama prema građanima, SDA poziva i sve druge političke subjekte u Federaciji da podrže hitno usvajanje proračuna”, navodi se u priopćenju.

Kao što je poznato, Zastupnički dom Federalnog parlamenta ranije je usvojio proračun za 2019. godinu, ali to isto treba učiniti i Dom naroda koji se međutim još uvijek nije konstituirao.

Formalno-pravno proračun može usvojiti i stari saziv Doma naroda, no tome se protivi HDZ BiH.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});