fbpx
Foto: Fena

Dom zdravlja Mostar nastavlja s imunizacijom građanstva

Autor: Fena

Dom zdravlja Mostar nastavlja danas s masovnom imunizacijom građanstva u skladu s pristiglim cjepivima, a na raspolaganju su Astra Zeneca i Sinopharm.

Naime, Dom zdravlja Mostar ponovno je ovaj tjedan organizirao dane otvorenih vrata za cijepljenje protiv SARS CoV-2 bez prethodnog naručivanja.

Cijepljenje će se provoditi danas, 25. kolovoza i sutra, 26. kolovoza u vremenskom razdoblju od 08 do 12 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Cijepljenju mogu pristupiti svi žitelji Hercegovačko-neretvanske županije bez obzira na mjesto stanovanja.

Građanka Zlata Pehar kaže kako se cijepila jer se boji za sebe i okolinu.

-Pošto se većina ljudi cijepila i ja sam odlučila da se danas prvi put cijepim, a piše mi i kad ću doći po drugu dozu. Neka mi bude kao i drugima – poručila je Zlata.

-U ovom tjednu danas i sutra su dani otvorenih vrata što radimo u kontinuitetu svaki tjedan pored redovitoga cijepljenja. Cjepiva zasad ima dovoljno i sva su kvalitetna i štite protiv koronavirusa- izjavila je Vesna Pehar, magistrica sanitarnog inženjerstva.

Prema podacima s kojima raspolaže,  Dom zdravlja je dosad cijepio oko 7 000 građana cjepivima koja su pristigla putem Zavoda za javno zdravstvo ili donacijama iz Hrvatske i RS.

-Danas je veliki odaziv građana, u odnosu na prethodne tjedne, a vjerovatno su tomu razlog godišnji odmori i vrućine- dodaje Pehar.

Magistrica sanitarnog inženjerstva pozvala je i ovom prilikom građane da se cijepe budući se ponovno povećava broj zaraženih.

– Bude li veliki broj zaraženih ponovno, bolnički kapaciteti neće biti dovoljni da svim građanima pruže kvalitetno usluge – poručila je Pehar.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI