fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

Dom zdravlja Mostar nastavlja s imunizacijom građanstva

Autor: Fena

Dom zdravlja Mostar nastavlja danas s masovnom imunizacijom građanstva u skladu s pristiglim cjepivima, a na raspolaganju su Astra Zeneca i Sinopharm.

Naime, Dom zdravlja Mostar ponovno je ovaj tjedan organizirao dane otvorenih vrata za cijepljenje protiv SARS CoV-2 bez prethodnog naručivanja.

Cijepljenje će se provoditi danas, 25. kolovoza i sutra, 26. kolovoza u vremenskom razdoblju od 08 do 12 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Cijepljenju mogu pristupiti svi žitelji Hercegovačko-neretvanske županije bez obzira na mjesto stanovanja.

Građanka Zlata Pehar kaže kako se cijepila jer se boji za sebe i okolinu.

-Pošto se većina ljudi cijepila i ja sam odlučila da se danas prvi put cijepim, a piše mi i kad ću doći po drugu dozu. Neka mi bude kao i drugima – poručila je Zlata.

-U ovom tjednu danas i sutra su dani otvorenih vrata što radimo u kontinuitetu svaki tjedan pored redovitoga cijepljenja. Cjepiva zasad ima dovoljno i sva su kvalitetna i štite protiv koronavirusa- izjavila je Vesna Pehar, magistrica sanitarnog inženjerstva.

Prema podacima s kojima raspolaže,  Dom zdravlja je dosad cijepio oko 7 000 građana cjepivima koja su pristigla putem Zavoda za javno zdravstvo ili donacijama iz Hrvatske i RS.

-Danas je veliki odaziv građana, u odnosu na prethodne tjedne, a vjerovatno su tomu razlog godišnji odmori i vrućine- dodaje Pehar.

Magistrica sanitarnog inženjerstva pozvala je i ovom prilikom građane da se cijepe budući se ponovno povećava broj zaraženih.

– Bude li veliki broj zaraženih ponovno, bolnički kapaciteti neće biti dovoljni da svim građanima pruže kvalitetno usluge – poručila je Pehar.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});