Hasanov posjetio Izetbegovića

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Azerbejdžan gospodina Eldara Hasanova.

Ambasador Hasanov je predsjedavajućem Izetbegoviću, uz čestitke povodom imenovanja na funkciju, prenio i poziv predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alyeva da u narednom periodu posjeti Azerbejdžan.

U srdačnom razgovoru konstatirano je da su odnosi dviju zemalja dobri i tradicionalno prijateljski te da se oni posebno ogledaju u jednom broju sporazuma koji će uskoro biti potpisani kao i u ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj suradnji koja je u tijeku.

Sugovornici su razgovarali i o aktualnoj političkoj situaciji, a ambasador Azerbejdžana je pozdravio integrativni pristup predsjedavajućeg Izetbegovića u rješavanju političkih pitanja od koristi za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Izetbegović je danas naglasio da se u kontekstu formiranja vlasti nastavlja raditi na kompromisnom rješenju u okviru vladavine prava i poštivanja ranije donesenih zakona i odluka, priopćeno je iz Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI