fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HDZ pozvao Milanovića da nastavi kriminalnu politiku prema BiH

Autor: Patria

MOSTAR - Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) zahvalila se svim Hrvaticama i Hrvatima, svim članicama, članovima i simpatizerima te svim biračima u Bosni i Hercegovini koji su glasovali u drugom krugu predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj.

Dragan Čović priopćenjem nastavio je po starom. Bukvalno je pozvao da se Zoran Milanović obraća legitimnim predstavnicima u BiH. Ovim je Čović direktno pozvao novog predsjednika Hrvatske Milanovića da nastavi užasnu politiku Hrvatske prema BiH. No, građani koji su Milanoviću dali glas očekuju da on povuče službeni stav Pantovčaka izrečen iz histerije Kolinde Grabar Kitarović da je BiH leglo islamističkih terorista.

S obzirom da je i sam Milanović naglasio da su za njega glasali građani, razumijevanje se očekuje u tom smislu.

Citirat ću kolegu Nermina Bisu koji je napisao otvoreno pismo Milanoviću.

“Mi smo ovamo u susjedstvu građani i ne tražimo ništa više od toga da se i naša građanska prava na izborima u našoj državi poštuju i uvažavaju. Kao građani hoćemo i želimo da biramo isto kao i ovih milion i kusur u Hrvatskoj. Dakle Zoki, i tu zauzmi službeni stav Pantovčaka na ovim osnovama i principima. Nemoj pjevati pjesmu odlazeće koja nas je tretirala tako da konji biraju konje, magarci magarce, a volovi volove.

Neka tvoj kurs bude da kod susjeda biraju građani Zmajeve. Tako nas inače zovu Zoki. Zmajevi od Bosne. Građani! I da zaključim za premijerno pismo, a pisat ću ti ja još, kada ove dvije stavke ispoštuješ onda i mi kao susjedi možemo reći Hvala Bogu, evo susjeda predsjednika s karakterom”, napisao je Bise.

“Cilj hrvatske politike u BiH je potpuna ustavnopravna i institucionalna ravnopravnost hrvatskog naroda s ostala dva konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini i niti jedno institucionalno rješenje koje ne polazi od toga standarda za nas nije prihvatljivo. Nadamo se, u vremenu koje je pred nama, da će legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH nastaviti imati punu potporu Republike Hrvatske i pozitivni kontinuitet prema hrvatskom narodu, jednom od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini. Naš zadatak u BiH je ostvariti potpuno ustavnopravno uređenje BiH kao višenacionalne države tri konstitutivna naroda i svih njezinih građana, uz potporu Republike Hrvatske”, kazali su u priopćenju HDZ-a.

Autor: Patria
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});