fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HRAST BIH: Donald i Greta – dva suprotna svijeta

Autor: Dnevno.ba

ČITLUK - Već je dobrano iza nas skup u zgradi UN-a gdje su govore držali svi svjetski državnici na razne teme, svaki pričajući o onome što je smatrao bitnim za svijet (ili ono što su mu određene interesne skupine i lobiji rekli da mora pričati da je važno).

UN je još jednom,kao što smo to mogli vidjeti, bio pozornica na kojoj se mogao vidjeti sraz 2 suprotna koncepta, 2 totalno oprečna pogleda na svijet i političke procese koji se odvijaju.

Na jednoj strani vidjeli smo jasno artikulirano zalaganje za kulturu života kroz govor američkog predsjednika koji je javno izrekao nešto što bi u našoj političkoj klimi razne leftardske udruge i pojedinci ocijenili skandaloznim i primitivnim. Naime, predsjednik najmoćnije i najnaprednije zemlje svijeta je rekao da je nerođeni život dar od Boga i da bi trebao biti zaštićen zakonom. Osim toga, možemo primjetiti i Trumpove prethodne poteze na domaćoj političkoj pozornici gdje je ukinuo financiranje Planet Parenthood organizacije koja je vrlo agresivno radila na promicanju postulata kulture smrti i zarađivala na pobačenim fetusima,a da ostale grozote ne spominjemo.

Američki predsjednik se također zauzeo i za progonjene vjerske manjine i to smatra ozbiljnim političkim i društvenim problemom. Poznato je da je u 21.stoljeću kršćanstvo progonjenije nego u prvim stoljećima svoga nastanka i da se na godišnjoj razini zbog vjere ubije na desetine tisuća kršćana diljem svijeta. O zemljama poput Sjeverne Koreje i Saudijske Arabije gdje je zakonski onemogućeno bilo kakvo naučavanje osim onog od države nametnutog da ne govorimo itd.

Ukratko, ono što spomenuti pogled na svijet želi reći je da budućnost pripada domoljubima a ne globalistima,i da se pokrenuo jedan nezaustavljivi proces u tom smjeru (vidimo to također kroz jačanja Nacionalne fronte Marine Le Pen u Francuskoj, AfD u Njemačkoj, Sjeverne lige u Italiji itd.).

To je jedan koncept. Možemo nabrajati i druge primjere ovog pogleda na svijet kao što je zalaganje za jačanje nacionalnog identiteta,afirmiranje tradicionalnih vrijednosti ali je dovoljno.

Postoji i drugi koncept. Drugi pogled na svijet bira “neutralnije”teme. Pripadnicima ovog koncepta je bitnije koliko ste ekološki osviješteni, rodno otvoreni i liberalni. Siromaštvo, ratovi,ubijanja nerođenih…sve to je nebitno,bitno je zaštiti kokoši u kokošinjcu od silovanja pijetlova (ovo je doista inicijativa jedne od udruga leftardskog spektra).

Personifikaciju ovog koncepta u UN-u je utjelovila mlada Greta Thurnberg. Prije nego išta dodatno napišem, odmah da kažem da bi trebalo izbjegavati svaki difamaciju nedužnog djeteta,kao što je i sama Greta. Ona je jedno nedužno dijete sa dijagnozom Asperbergovog sindroma kojeg su interesne skupine i lobiji iskoristili za svoje đavolske ciljeve.

Da, dijete je iskorišteno, na najpodliji način da se pošalje poruka. Jer nekako, tko da se javno suprotstavi dijetetu? Takav bi odmah u startu bio osuđen kao primitivan i netolerantan. Kako se samo usuđuje?!

Primjetio je to vrlo pametno ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je nedavno komentirao kako je Greta simpatična djevojčica ali i nadodao da ne dijeli posve njeno mišljenje. Ruski predsjednik je intiutivno upitao: šteta što oni koji govore Greti također nisu ukazali na to da ljudi u Africi i Aziji žele da žive švedskim standardom,baš onako kako živi Greta.

Živimo u dosta zanimljivim vremenima. Globalizacija,koja se činila donedavno kao apsolutni pobjednik,jedan nezaustavljivi proces koji melje nacije, religije, tradiciju (…) sve u ime profita dobija svoje otvorene izazivače u liku Donalda Trumpa, Vladimira Putina, Viktora Orbana itd. Navedene zemlje svakako imaju svojih neslaganja na međunarodnom planu dok im se interesi na ovoj važnoj temi prilično podudaraju.

Za kraj samo još da nadodam,da bi se hrvatski politički predstavnici kojima su puna usta priče o tome kako se trebamo ugledati na zapadne vrijednosti sada trebali puno jasnije izražavati na koje to točno vrijednosti oni misle. Jesu li to one vrijednosti koje promiču Orban i Donald, ili one koje promiče Greta?

 

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});