fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ivan Crnjac: Uhićenje premijera poruka je građanima da nedodirljivih nema

Autor: dnevno.ba

“Uhićenje federalnog premijera je vrlo velik demokratski korak za BiH, ovo je, naime, prvi put da se događaju uhićenja najviših dužnosnika koji dolaze iz stranaka vladajuće koalicije”, rekao je za portal Otvoreno novinar i politički komentator Ivan Crnjac.

Podsjetimo, predsjednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić te ravnatelj uprave Civilne zaštite tog entiteta Fahrudin Solak privedeni su u četvrtak na ispitivanje u sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu istrage o sumnjivoj kupnji bolničkih respiratora, objavili su lokalni mediji.

Sporni respiratori nabavljeni u Kini za 5,3 milijuna eura pokazali su se neupotrebljivima na bolničkim odjelima intenzivne skrbi a istraga treba utvrditi kako je “Srebrena malina” dobila posao za koji nije registrirana s obzirom da je riječ o tvrtki čija je djelatnost prerada i uzgoj voća i povrća.

Ova je tvrtka posao dobile neposrednom pogodbom a ugovor o tome potpisao je Solak.

Sjedinjene Države najavile sankcije za članove bošnjačke stranke SDA

Crnjac dodaje kako je Mike Pompeo, državni tajnik Sjedinjenih Država najavio i zabranu ulaska u tu zemlju nekadašnjem glavnom tajniku SDA Amiru Zukiću, koji je, također, kadar SDA kao i Novalić, a i Fahrudin Solak iz civilne zaštite koji je jučer uhićen dolazi iz istog mjesta – Rogatice, odakle je spomenuti Zukić.

“Moguće da se radi i o jednom globalnijem obračunu s kriminalom, a bit će zanimljivo vidjeti tko će ‘stradati’ među hrvatskom i srpskom političkom elitom u BiH. Oraha u džepu, uvjeren sam, svi imaju. Ako je iza ovog uhićenja neki širi kontekst, neće samo SDA biti ta kojoj će biti isporučen račun za kriminal”, smatra Crnjac.

Naš sugovornik dodaje kako su ova uhićenja dobra ovo poruka BiH građanima da su zbog pljačke u najkritičnijem trenutku pandemije stradali oni koji su izvršili pljačku.

“Uhićenje premijera u jednoj krhkoj demokraciji kakva je BiH poruka je građanima, kakva takva, da nedodirljivih nema. Bit će još bolje ako se ispostavi da uhićenja nisu pomno režirani igrokaz majstora ‘duboke države’”, rekao je Ivan Crnjac za Otvoreno.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});