fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Hoće li Čović zbog svoga spasa ipak izručiti BH domoljuba Zdravka Mamića?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MEĐUGORJE - Prije par dana objavih tekst o tome kako bi se jedan od najpoznatijih hrvatskih bjegunaca Zdravko Mamić mogao trajno skrasiti u Bosni i Hercegovini, te čak po "Tedeschijevom poučku" i Dinamo "prebaciti" preko granice, pa ako treba čak i u čamcu, kao što su se ne tako davno iz Bosne i Hercegovine prebacivali pojedini ovdašnji bjegunci, koji se za razliku od Mamića skrasiše u Republici Hrvatskoj.

Maminjo je izgubio vjeru u pravosuđe Republike Hrvatske, ali je postao barem veći vjernik u Međugorju nego što je bio u tom “prethodnom” životu. Ovi koji su pak zbrisali za Hrvatsku izgubili su dakako vjeru u BH pravosuđe. Ali ako ništa sada su još uvjereniji da je Hrvatska uistinu Raj na zemlji. I ne samo Hrvati nego i pripadnici iz reda drugih naroda što su “emigrirali” iz Bosne i Hercegovine u zemlju tisuću otoka.

Nakon što objavih spomenuti tekst javiše mi se neki poznanici i rekoše: “Ma nije to moguće”! Međutim, razuvjerio ih je upravo njihov omiljeni lik iz “bosanskohercegovačko-hrvatske pravosudne sapunice” Zdravko Mamić, jer čuli ste ga kako frajer povika nakon što su na Sudu u Sarajevu donijeli odluku, ZNA SE po čijem naputku, da ga neće izručiti u “Lijepu našu”: “Hrvatski režim mi se navalio na leđa iz političkih razloga i to je politički montirani proces. Traži se moja eliminacija iz sportskog, čak i fizičkog života Republike Hrvatske”.

Dakle, Maminjo drvljem i kamenjem po hrvatskom pravosuđu, a o BiH poče gugutati pred sarajevskim novinarima kako je ovo za njega obećana zemlja, pa čak i u superlativima sve govoriti o BiH kako ne bi učinio primjerice ni Muhamed Filipović – Tunjo!

Međutim, nakon svekolike halabuke što se digla kroz ovaj slučaj u nezgodnom položaju nam se našao naš dragi vođa Dragan Čović. Osobno je zadnjih mjeseci Mamiću učinio mnoge ustupke od pronalaska pravog odvjetnika u osobi Zdravka Raiča pa do naručenih kolumni u Večernjem listu preko jednog drugog odvjetnika, jer trebalo je Maminja uzdići kao da je Alojzije Stepinac a ne samo jedan u nizu bjegunaca od hrvatskog pravosuđa. Tu su bila i druženja sa zajedničkim poznanikom Aleksandrom Vučićem na Mostarskom sajmu gospodarstva, te drugim sumnjivim tipovima, no počela se igrati jedna nova igra, pa je osobno Čović dobio određene signale koji ukratko znače “Ti ili on”! A kako je svakom najvažnija vlastita guzica ubrzo su se pojavile informacije kako bi upravo po naputku Dragana Čovića moglo doći do Mamićevog izručenja u Republiku Hrvatsku.

Kao pobjednici iz ove pravosudne tragikomedije još jedanput izlaze Bošnjaci, jer oni ne žele reagirati, odnosno njihovi predstavnici u bh pravosuđu budući da Hrvatima ostavljaju hrvatsku sramotu i zapravo uživaju u novonastaloj situaciji gdje su hrvatski politički moćnici totalno pogubljeni, te samo produbljuju sve lošiju vibru između ovog našeg ovamo HDZ-a i onog tamo njihovog, iako bolji poznavatelji (ne)prilika u javnom i političkom diskursu ovih prostora odlično znaju da nijedna od te dvije stranke već odavno nije hrvatska.

No, bilo kako bilo, trakavica se nastavlja do daljnjega.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});