Komšić 29.kolovoza u Beogradu s Vučićem i Erdoganom

Autor: Vijesti.ba

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić otputovaće 29. kolovoza u Beograd gdje će zajedno s predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Turske Redžepom Tajipom Erdoanom svečano ozvaničiti početak gradnje autoputa Beograd - Sarajevo, potvrđeno je za Vijesti.ba iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Komšić u Bograd putuje na poziv državnog vrha Srbije.

Podsjećamo, ranije je potvrđeno da će turski predsjednik ovim povodom posjetiti Srbiju, a prema neslužbenim  informacijama, tokom njegove posjete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta kroz Srbiju Novi Pazar-Tutin.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektiranje i izgradnju dionica auto-puta Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, “Puteva Srbije” i turske kompanije “Tašjapi” potpisan je u decembru prošle godine.

Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo Srbija dobiva mogućnost da se poveže s evropskim “Koridorom pet”, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid i saobraćajnicom preko Požege.

Autor: Vijesti.ba

ZADNJE VIJESTI