fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

Komšić: Nikada ne bih odabrao opciju bilo kakvog rata ili sukoba, vidjeli smo koliko to krvavo može biti

Autor: Fena

Svi oni koji obnašaju bilo kakvu dužnost u Bosni Hercegovini posebno u ovakvom trenutku komplicirane i teške političke situacije, dužni su učiniti sve da očuvaju mir i stabilnost, ponovio je danas predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Podsjetio je da pripada generaciji koja dobro pamti što je rat i kaže da ga nikada nikome ne bi poželio, stoga sve ono što može doprinijeti stabilizaciji situacije potrebno je učiniti i vratiti se stvarima o kojima se pričalo prije godinu dana kada se razgovaralo o putu BiH ka Europskoj uniji i NATO savezu.

– Iz životnog iskustva govorim, nikada ne bih odabrao opciju bilo kakvog rata ili sukoba jer smo imali priliku već vidjeti koliko to krvavo može biti. Zato je odgovornost na svim ljudima koji se bave politikom i u poziciji su da budu uključeni u donošenje odluka, da budu mudri i strpljivi. Od toga ovisi mir u BiH – stava je Komšić.

Upozorio je da donositelji odluka ugrožavaju ne sebe, nego stanovnike BiH te je ocijenio da je došlo vrijeme da se krene naprijed i da se urade neke pametne stvari te prestane s podizanjem tenzija.

Na taj način odgovorio je na pitanja novinara o sveprisutnoj zapaljivoj retorici i složenoj političkoj situaciji u BiH, a u trenutku kada zasjeda Narodna skupština Republike Srpske i kada je iz tog bh. entiteta najavljeno vraćanje nadležnosti s nivoa države na RS.

 

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});