fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kraljevina Norveška će nastaviti podržavati sve važne projekte Ministarstva obrane BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima primila je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Norveške u BiH, NJ.E. Guri Rusten kojoj je ovom prilikom zaželjela dobrodošlicu i iskazala očekivanja da će suradnja s novoimenovanom ambasadoricom biti nastavljena istom dinamikom i intenzitetom kao što je bila tijekom misije njene prethodnice Anne Vilbeke Lilloe.

Ministrica se zahvalila ambasadorici Rusten na pomoći koju je vlada Kraljevine Norveške pružala tijekom proteklih 12 godina od osnivanja Ministarstva obrane na državnom nivou.

Na sastanku su istaknuti brojni važni projekti podržani od strane ove prijateljske zemlje, a među kojima su podrška osnivanju i funkcioniranju Centra za obuku za mirovne operacije (PSOTC), te podrška projektima rodne ravnopravnosti, prevencije nasilja u ratnim sukobima, izgradnje integriteta, programu “Preventiva”, ali i procesu vojnog deminiranja i podrška obavještajno-sigurnosnom sektoru.

Tijekom susreta ambasadorica je informirana o procesu uknjižbe perspektivne vojne imovine, što je uvjet za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP) i o aktivnostima na izradi dokumenta “Pregled obrane” čiji sastavni dio bi trebao biti i Plan modernizacije Oružanih snaga BiH.

Ministrica Pendeš BiH je izrazila nadu da će Kraljevina Norveška, koja je članica NATO-a, i dalje podržavati naš reformski i euroatlantski put.

Ambasadorica Rusten se zahvalila ministrici Pendeš na prijemu i istakla da Bosna i Hercegovina treba biti ponosna na reformu obrambenog sustava i obećala da će ona u kapacitetu i u okviru njenih kompetencija podržati sve važne projekte koji se realiziraju u našim obrambenim institucijama.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});