Lovrinović i Osmanović u Turskoj primili upute iz NATO-a

Autor: Dnevno.ba

ANTALIJA - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović i delegat u Domu naroda PSBiH Asim Sarajlić susreli su se, na marginama 99. Rose – Roth seminara u Antaliji, s predsjedavajućom Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO) Madeleine Moon i generalnim tajnikom Međunarodnog tajništva PSNATO-a Davidom Hobbsom.

Tijekom sastanka razgovarano je o suradnji PSBiH s predstavnicima parlamentarne dimenzije NATO-a u proteklih osam godina, kao i o mogućnostima unapređenja suradnje nakon što se u PSBiH formiraju stalna tijela i delegacije u međunarodnim parlamentarnim organizacijama. S tim u vezi zaključeno je da je dosadašnja suradnja PSBiH i PSNATO-a bila na najvišem mogućem nivou, te naglašeno da će u narednom periodu Međunarodno tajništvo PSNATO-a podržati sve aktivnosti PSBiH koje će potaknuti unutrašnji dijalog na europskom i euroatlantskom putu BiH, te ojačati ulogu državnog Parlamenta, parlamentarnih tijela i Delegacije PSBiH u PSNATO.

Najviši službenici PSNATO-a pokazali su značajan interes za političku situaciju u našoj zemlji, te pozvali sve političke subjekte u BiH na dijalog, suradnju i korake koji će voditi ka rješavanju aktualnih problema. Gospođa Moon također je pozvala predstavnike PSBiH da nastave suradnju i dijalog s kolegama u regiji, kako bilateralno tako i kroz različite regionalne inicijative.

Članovi delegacije PSBiH u Antaliji su održali i radne sastanke s kolegama iz delegacija Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Turske. Tijekom ovih susreta razmijenjena su mišljenja o aktualnoj političkoj sitaciji u regiji zapadnog Balkana, kao i o procesu formiranja vlasti u BiH nakon Općih izbora održanih u listopadu prošle godine, priopćeno je iz Parlamenta BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI