Majka tinejdžerke koja je ubila bebu na slobodi!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Mjesec nakon čedomorstva u sarajevskom naselju Alipašino Polje, prema rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu, ukinut je pritvor 47-godišnjoj Azri Č., koja je bila osumnjičena za pomaganje kćerki nakon počinjenog krivičnog djela.

Jaki bolovi

Majka je puštena na slobodu uz primjenu člana 346. stav 5. Krivičnog zakona FBiH, u kojem je objašnjeno da se za pomaganje neće kazniti osoba koja je krvni srodnik počinitelja.

Slučaj je otkriven sredinom listopada, nekoliko dana nakon čedomorstva, jer je maloljetna djevojka primljena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog obimnog krvarenja i jakih bolova.

Liječnici su po prijemu odmah primijetili da se radi o krvarenju nakon porođaja te su o svemu alarmirali policiju, koja je odmah izašla na teren. Iako je djevojka tvrdila drugačije, da je dobila povredu, nitko joj nije povjerovao.

Tijelo u kesi

Nakon što se u slučaj umiješala policija, otkriveno je da se tinejdžerka porodila u stanu na Alipašinom Polju te da je rukama ugušila bebu.

Tijelo novorođenčeta stavila je u crnu kesu i odložila u sanduk. Tinejdžerka je, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu u Sarajevu, prenosi Dnevni avaz.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI