fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Miro Ungar o razvodu s Terezom Kesovijom: ‘Trebalo je odlučiti da li se boriti s tim dalje…’

Autor: Dnevno.ba

U  82. godini života ova Dubrovčanka širokog raspona glasa i opernog  stila već ima medalju viteza, a sad je primila  odličje ‘Časnika reda umjetnosti i književnosti’. Potvrda je to njene ljubavi prema Francuskoj, ali i njezinom radu na promociji francuskog jezika i šansone.

Hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija  je ostvarila zavidnu karijeru na području bivše Jugoslavije, ali i na francuskom području, što je potvrdila još jednom medaljom koju joj je dodijelilo Ministarstvo kulture Republike Francuske.

U  82. godini života ova Dubrovčanka širokog raspona glasa i opernog  stila već ima medalju viteza, a sad je primila  odličje ‘Časnika reda umjetnosti i književnosti’. Potvrda je to njene ljubavi prema Francuskoj, ali i njezinom radu na promociji francuskog jezika i šansone.

Neočekivano primila prestižno odličje

Iako nije znala hoće li njen rad biti prepoznat, za IN MAGAZIN je otkrila kako se osjeća nakon primljene medalje. “To je moja druga medalja na koju sam jednako ponosna, možda za nijansu ponosnija jer ju nisam očekivala. Što govori da su Francuzi, nek’ mi Bog oprosti što ću reći istinu, puno pažljiviji prema meni. Uvijek su pokazivali više poštovanja nego što je to činila moja zemlja –  ova današnja ili ona nekadašnja – ista stvar”, zaključila je diva.

Tereza je nedavno objavila i novi videospot na francuskom jeziku za pjesmu ‘Kilimandiaro sans neige’ (Kilimanjaro bez snijega’).

Nešto ne štima

Tekst za pjesmu je radio legendarni francuski šansonijer Serge Lama, inače dugogodišnji prijatelj jedne od najvećih glazbenih diva Hrvatske. Riječ je o ‘nastavku’ pjesme ‘Ima te’, autora Aljoše Šerića, koji je za IN MAGAZIN otkrio kako je demo verziju najprije otpjevala njegova supruga Antonia, no kako su “shvatili da nešto ne štima”. “Ja obožavam kako moja žena pjeva naravno, ali falilo je tu nečega…iskustva, snage…tako nije to za njen glas bilo i onda sam se sjetio Tereze”, otkrio je Šerić.

Sve je bilo ‘pod paskom’ redateljice Katje Restović, a da kadrovi spota Tereze Kesovije budu filmski i realni potrudili su se Judita Franković Brdar i Frano Mašković koji su uprizorili priču zaljubljivanja i tragičnog završetka jedne ljubavne veze.

Bivši suprug, danas veliki Terezin prijatelj

U Parizu je devet godina provela s bivšim suprugom je pjevačem Mirom Ungarom koji je danas Terezin veliki prijatelj i velika podrška. Za IN MAGAZIN je otkrio kako u trenutku rastave nije sve bilo bajno, ali da smatra kako su donijeli dobru odluku.

“Ne bi se rastali da je bilo bajno. Dođe do krize, jelda…E sad, trebalo je odlučiti da li se boriti s tim dalje ili jednostavno napraviti rez i mislim da smo dobro učinili. Ona je krenula svojim putem, ja svojim putem.”

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});