fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu: ‘Vrlo je važno da vladaju sloga i mir’

Autor: Dnevno.ba/Fena

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv. Nikole u Janjevu na Kosovu u okviru svoga sudjelovanja na 40. redovnom zasjedanju Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metodija, koja se održava u Prištini.

Napredak i sloga

Nadbiskup Vukšić predvodio je misno slavlje u zajedništvu s pomoćnim biskupom iz Sofije u Bugarskoj mons. Rumenom Stanevom i uz koncelebraciju župnika Mateja Palića i glavnog tajnika BK BiH mons. Ive Tomaševića.

U prigodnoj propovijedi nadbiskup Vukšić je rekao da je uzeo misni obrazac za napredak i slogu među narodima.

– Danas, kad nas je providnost ovdje okupila, u ovaj dan, kad i Republika Hrvatska proslavlja svoj državni dan, okupljeni u ovome prastarome mjestu u kojem obitavaju Hrvati i Albanci i vjerojatno i još poneko, u krajevima gdje mnogo naroda živi na malo prostora, nekako se sama od sebe nameće molitva za napredak svakog naroda i u svakom narodu svakog čovjeka i za slogu među svim narodima i među svim ljudima. Neka upravo ta molitvena želja, koju smo već izrekli neposredno prije ovih čitanja iz Svetoga Pisma, bude osnovna misao ovog našeg današnjega misnoga okupljanja i neka nas vodi kroz ovu cijelu misnu molitvu. Važno je vrlo, vi to dobro znate pogotovo u ovim krajevima, da sloga i mir vladaju – kazao je Vukšić.

Prijateljstvo, sloga i dijalog

Istaknuo je kako žele biti svjedoci prijateljstva među ljudima, svjedoci sloge među ljudima, svjedoci dijaloga i strpljenja u traženju odgovora na sve oblike problema koji se nameću u različitim ljudskim zajednicama, manjim ili većim, državnim ili nedržavnim.

– I neka nitko nikada ne zaboravi da ono biti čovjek prethodi svakom drugom identitetu i svakom drugom imenu. Biti čovjek je ono u čemu nas je dragi Bog stvorio sve jednake i jednakoga dostojanstva. Granamo se i razgranali smo se u različita narodna imena, u različite načine ispovijedanja vjere, ali ona osnovna vrjednota da smo ljudi, da je to korijen svega što izrasta, a jest plemenito i dobro na ovom svijetu, mora biti navezan – kazao je Vukšić u svojoj propovijedi vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić, prenosi KTA.

Autor: Dnevno.ba/Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});