googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NEREDI U HNS-u: Čović primoran smirivati svoga vodećeg pravaša i “seljaka”!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Draganu Čoviću definitivno u zadnje vrijeme ne ide sve po zamišljenom planu. Na Sajam gospodarstva mu neće doći svi iz "Regiona" koji su mislili doći, jer je jedan dio njih dobio mig od Amerikanaca da se ni slučajno ne pojavljuju u Mostaru, zapravo uopće Čoviću ne približavaju, HDZ1990 po svemu sudeći odustaje od zajedničkoga izlaska na izbore, a također sve su mu veće trzavice i u preostalim "satelit" strankama unutar HNS-a, pa je na Veliku subotu, tvrdi nam izvor blizak vrhu stranke, morao smirivati svoga vodećega pravaša Stanka Primorca - Ćanu, te svoga vodećega "seljaka" Maria Karamatića.

Naime, na jednom portalu pod Čovićevom kontrolom oglasio se upravo Karamatić i prozvao Primorčev HSP BiH za suradnju u Republici Srpskoj s političkim strankama koje nisu dijelom HNS-a, a koje kao planiraju zajednički izići na izbore u tom entitetu. Njega je kao “istinskog radićevca” pogodilo to što bi im Primorac mogao okrenuti leđa. Primorac je ostao začuđen, a možda i nije, kako kasnije navodi u svome priopćenju (ono kao Pablo Neruda kada u svojim legendarnim stihovima navodi “Volim je, a možda je ipak ne volim”).

“Začuđen sam, a možda i nisam, načinom pisanja dotičnog koji ‘osuđuje’ a onda štivo počima sa ‘ako je’ i tako dalje. Dakle, u najgorem slučaju kada nešto želite javno osuditi potrebno je provjeriti i navesti činjenice i okolnosti nekoga događaja ili čina. Pa ću evo ja ‘poučen’ štivom gosp. Karamatića napisati nekoliko redaka i demantirati laži napisane u tom štivu, koje ću započeti sa ako je”, tim riječima započinje Primorac svoj demant pa otuda i ova naša usporedba Primorca sa Pablom Nerudom.

Primorac je dalje podsjetio koalicijskoga partnera Karamatića kako je ovaj zaboravio da je on (Primorac) samo nekoliko dana ranije na sjednici Predsjedništva HNS-a u nekoliko navrata i u njegovoj nazočnosti iznio stav HSP-a BiH da na naredne opće izbore izlazi isključivo u okviru dogovora unutar HNS-a, te da HSP BiH neće i ne može sudjelovati ni u kakvim drugačijim koalicijama ni u RS-u ni na ostalim razinama u BiH.

Podsjetio ga je još da je HSP BiH prošle godine u kolovozu potpisao sporazum o strateškoj suradnji s HDZ-om BiH koji se odnosi i na predizbornu i postizbornu koaliciju njihovih stranaka, te ga podsjeća da HSP BiH a pogotovo on osobno drži do svoje riječi za razliko od njega (sporazum HSP BiH – HSS BiH za općinu Žepče na prošlim lokalnim izborima 2016.god).

“Ako se gosp. Karamatić zabrinuo da sam mu moguća politička konkurencija u političkom prostoru, kojega na vrlo zanimljiv način brani, prema onom što ja mogu zaključiti iz njegovih javnih istupa, poručujem mu da mirno spava jer ono što on radi ja sigurno neću nikada, a neće ni HSP BiH koji je u smislu izbornog potencijala, izbornih rezultata i ako hoćete izbornog legimiteta bar deset puta jači od HSS-a”, poručio je Primorac Karamatiću.

Eh, zamislite da sada Stjepan Radić ustane i čuje da je HSP deset puta jači od HSS-a? Čovjek bi se šlagirao! A zamislite kako bi tek Ante Starčević bio ponosan da ustane pa čuje koliko mu je HSP jaki? Naravno, ne govoriti čovjeku koliki je to postotak hrvatskih glasova nego samo usporedba s Radićevim “seljoberima”!

No vratimo se još malo na Primorčev istup:

“Ako je gosp. Karamatić zaboravio podsjetit ću ga na plejadu Hrvatskih velikana u novijoj povijesti HSS-a u BiH, od obnovitelja HSS-a u BiH Ive Komšića, Zubaka, Sliškovića i dr. pa sve do danas, ne znam postoji li stranka u BiH sa kojom nisu koalirali, koji su svakako uključujući i Karamatića, na začelju reda onih koji HSP BiH eventualno mogu pozivati na red. I na kraju bih zaključio, da gosp. Karamatiću predsjedniku HSS-a BiH bolje leže citati nekih sada već povijesnih ličnosti, jer nedavno je citirao Izetbegovića, pa i Gandija, od ovakvih loših političkih podmetanja”.

Prema našim saznanjima ovaj Primorčev istup je toliko “unervozio” Karamatića da se odmah javio Čoviću i poručio “S tobom idem ili ja ili on, tu nema mjesta za obojicu!”

Zamislite u kakvoj delikatnoj situaciji sada se nalazi Čović. Trebaju mu na sajam doći Aca i druge velike “zvjerke”, a njega o, Uskrsu još, “tucaju” Ćane Primorac i Mario Karamatić!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});