fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Održava se sjednica Doma naroda Parlamenta BiH, cilj je osiguravanje novčanih sredstava za Opće izbore

Autor: Dnevno.ba

U Sarajevu se održava sjednica Doma naroda Parlamenta BiH na zahtjev Kluba bošnjačkih izaslanika kako bi se osigurala novčana sredstva za Opće izbore u BiH 2. listopada.

Bošnjački klub predložio je da Dom naroda donese zaključak kojim se nalaže ministru financija Vjekoslavu Bevandi i Vijeću ministara BiH, da u skladu sa Zakonom o financiranju institucija Bosne i Hercegovine, na prijedlog Središnjeg izbornog povjerenstva, donesu Odluku o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 12,5 milijuna KM.

Izaslanik Amir Fazlić posjetio je da BiH već drugu godinu zaredom nema proračun. Institucije se financiraju na osnovu odluka o privremenom financiranju koje se donose u odnosu na proračun za 2020, prenosi Klix.

On je kazao da nema zakonskih prepreka da se usvoji predložena odluka u Vijeću ministara BiH.

Dušanka Majkić iz SNSD-a kazala je da Dom naroda nema nadležnost da naloži Vijeću ministara da izdvoji ova sredstva, te da ovu sjednicu nije ni trebalo sazivati.

Ona je podsjetila da su predstavnici RS-a predložili više rješenja, odnosno načina da se osigura novac za izbore.

Lidija Bradara iz HDZ-a rekla je da bi usvajanjem ove odluke Vijeće ministara prekršilo zakon, što je odranije stav HDZ-a kao i obrazloženje ministra Bevande zbog čega nije podržao odluku.

Inače, u zahtjevu se podsjeća da je Izbornim zakonom BiH propisano da sredstva za provođenje izbora trebaju biti osigurana proračunom BiH u roku od 15 dana od raspisivanja izbora, odnosno najkasnije 19. svibnja.

Prijedlogom zaključka predviđa se da Dom naroda naloži Vijeću ministara donošenje odluke o odobravanju i raspodjeli sredstava u iznosu od 12,5 milijuna KM na ime rashoda Središnjeg izbornog povjerenstva BiH za održavanje ovogodišnjih općih izbora.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});