fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Palestinian women hold a scarf bearing the Palestine name as Israeli youths hold their national flag as they take part in the "flag march" through Damascus Gate in Jerusalem's old city during celebrations for Jerusalem Day on May 17, 2015 which marks the anniversary of the "reunification" of the holy city after Israel captured the Arab eastern sector from Jordan during the 1967 Six-Day War. AFP PHOTO / JACK GUEZ

PORUKA ZA SIMON WIESENTHAL CENTER: Oduzmete Palestini sva prava i govorite o ljudskim pravima!?

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba

ZAGREB - Ljubav prema domovini i obitelji + vjera u Boga + nacionalni ponos = Ustaša Marko Perković Thompson koji svaki slobodni trenutak koristi da poziva na ubijanje Srba. Tu ljudsku predodžbu izraženu matematičkim izrazom odašilje hrvatski pjevač kada ga ocjenjuju domaći i strani lijevi mediji, mrzitelji svega Hrvatskog i organizacije poput židovske „Simon WiesenthalCenter“ koja je najsvježije veoma aktivno napala pjevačevu pojavu kao počasnog gosta na proslavi drugog mjesta.

Medijske istupe ljevičarskih mrzitelja ne treba previše uzimati srcu ni njima poklanjati pažnju. Par takvih iz Austrije i Njemačke objavi da je Luka Modrić inzistirao kao kapetan, uz odobravanje momčadi, da na proslavi nastupi Thompson, i odmah je cijela Hrvatska neonacistička. Svih pola milijuna ljudi na proslavi u Zagrebu, svi oni na proslavama diljem područja gdje žive Hrvati i gdje su dočekivali svoje sumještane igrače, svi se probudili u utorak ujutro i sa križarskim oznakama krenuli u pohod kojem je cilj potamaniti Židove, Cigane, pedere, Milorada Pupovca, Zorana Pusića, Nenada Stazića i ostale globalne dobročinitelje.

Zato je važno da cenzori izbrišu sve što ima veze s Thompsonom na proslavi svjetskog srebra. Da nas ne vide kako smo krenuli u pohod. Ali, vidi vraga, slika je obišla svijet. Luka Modrić nije više u statusu da mu je najveći problem izmjena svjedočenja u slučaju Mamić. Nije se čovjek stigao ni naspavati kada je vidio da ga napadaju i u panici je valjda morao provesti cijeli dan da u obiteljskoj kući iz dječje sobe poskida postereHimmlera i Goebbelsa, požurio čovjek u trgovinu građevnog materijala da kupi veliku kantu boje i novi valjak da preboji unutarnji zid blagovaonice na kojem je iscrtan veliki kukasti križ u koji obitelj gleda dok se moli prije ručka.

Žali Bože sve one koji na bilo koji način nekoga mrze jer je mržnja sjeme svih zala. Mrzio sebe ili drugoga oko sebe, opsesija koja se rađa neće nikome dati mira dok je živ ili dok se ne otarasi te mržnje. Toga mnogi nisu svjesni dok ne postane kasno. A najteže od svega je kada je mržnja tolika da joj se pokušava naći alibi a to nikako nije moguće. Kojim činom je to na proslavi srebra prema bilo kome upućeno bilo što negativno da se može ocijeniti („čast“ pojedincima) kao jedinstveni stav mase?

A sada malo o najsvježijim napadačima na Thompsona. Simon Wiesenthal je bio poznati lovac na nacionalsocijaliste. Organizacija koja nosi njegovo ime je međunarodna organizacija koja promovira ljudska prava i dostojanstvo, koja želi popraviti svijet korak po korak, koja se educiranjem bori protiv antisemitizma, mržnje i terorizma. Koja nadasve štiti Izrael i Izraelce.

Negdje u isto vrijeme kada je trajala proslava drugog mjesta Hrvatske na svjetskom nogometnom prvenstvu, u izraelskom parlamentu je prihvaćen nacrt zakona kojim se Izrael definira kao „država-nacija židovskog naroda“. Ukida se arapski jezik kao službeni, Palestinci trebaju pakirati kofere, opet, jer se moraju osigurati nove lokacije za Židove i židovska naselja su od nacionalnog interesa. No, tiho sada, jer reći da se krše ljudska prava Palestinaca, da su i oni ljudi, da i oni trpe terorističke napade, da ginu i njihova djeca, i to će biti okarakterizirano kao antisemitizam.

Židovski holokaust je dao Židovima za pravo da oni uvijek budu u pravu. To, novac kojega posjeduju i američka pomoć. Je li antisemitizam reći istinu?

EU je zabrinuta zbog novog zakona. I to je sve. A palestinski premijer s pravom poziva na budnost jer se sprema apartheid usmjeren prema arapsko-palestinskom identitetu. I to vjerojatno neće biti sve. Cionisti su se pozabavili svojim težnjama kako priliči, ostvarili ih,onda usput mogu napadati Thompsona i Luku Modrića. Lako će im biti, imaju i četnike i komuniste za saveznike.I ne, ni ovdje, na ovim recima teksta, nema mjesta ni antisemitizmu ni bilo kojoj drugoj vrsti rasizma. Ironija, pak, koju baštine zatiratelji prava Palestinaca jest, zatirateljima zahvaljujući, sveprisutna.

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});