fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Predstavnici Hrvatskog zajedništva na iznimnom kulturnom događaju u Čapljini

Autor: Dnevno.ba

ČAPLJINA - Predstavnici Koalicije Hrvatsko zajedništvo, kandidati za sve razine vlasti predvođeni predsjednikom Koalicijskog vijeća Martinom Ragužem i nositeljem liste za Parlament Federacije BiH Marinkom Petrićem sinoć su u prelijepom ambijentu u galeriji Hrvatskog kulturnog središta - Založba kralja Tomislava u Čapljini nazočili otvorenju izložbe pod nazivom „Sjećanje na Franju Šimunovića i Kseniju Kantoci“.

Ovu iznimnu izložbu otvorila je Biserka RauterPlaničić, ravnateljica Galerije moderne umjetnosti u Zagrebu i to je već 40. izložba u nizu koju uz ostale kulturne sadržaje na izvanredan način u kontinuitetu organizira Založba kralja Tomislava u Čapljini.

S jedinstvenim kulturnim konceptom duboko uronjenim u biće hrvatskoga čovjeka i ove naše zemlje, osmišljavanjem i promoviranjem vrhunskih kulturnih sadržaja, Založba valorizira ukupnu nacionalnu vertikalu, vrednujući i čuvajući najbolje vrijednosti i stvaratelje vlastitoga naroda i zemlje i istovremeno snažno otvara perspektivu, naglašavajući značenje kulturnoga stvaralaštva za ukupnu opstojnost i budućnost hrvatskoga naroda.

Založba kralja Tomislava u Čapljini autentični je koncept afirmacije različitih kulturnih sadržaja, slobodno možemo reći na iznimnoj europskoj razini, a sve zahvaljujući neumornim entuzijastima okupljenim u Založbu, koja na ovoj razini djeluje dugi niz godina usprkos mnogobrojnim preprekama, opstrukcijama i blokadama od onih koji se stalno zaklanjaju iza leđa hrvatskoga naroda.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo u svom političkom programu pod nazivom „ZA OPSTANAK“ visoko je pozicionirala značenje kvalitetnih kulturnih projekata i programa, a posebno kulturnih institucija za razvijanje i očuvanje ukupnoga identiteta hrvatskoga naroda.

Ovim putem ona iz Čapljine poručuje kako će preuzimanjem odgovornosti nakon listopadskih izbora jamčiti i osigurati istinsku potporu radu kulturnih institucija i ostvariti snažno partnerstvo s njima, poštujući njihovu neovisnost i stvaralački integritet. Samo na taj način možemo pobijediti sveprisutnu apatiju i beznađe koje nam nebrigom i bahatošću nude aktualni vlastodršci dugi niz godina, navodi se u priopćenju Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});