SUSRET ČOVIĆA I BISKUPA PALIĆA: Mostaru se treba vratiti demokracija na dobrobit svih građana

Autor: dnevno.ba

U biskupskom ordinarijatu u Mostaru susreli su se predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović i mostarsko–duvanjski biskup, msgr. Petar Palić, apostolski upravitelj Trebinjsko – mrkanske biskupije.

Susret je poslužio  kao prilika da Čović i biskup Palić razgovaraju o nizu tema, poput izazova epidemije koronavirusa i mjera koje se donose u posljednje vrijeme i refleksijama na svakodnevni život, socioekonomskim pitanjima prouzročenim pojavom epidemije.

Početak je adventa koji za katolike u Bosni i Hercegovini ima posebno značenje i početak božićnog slavlja koji će ove godine zbog svih okolnosti morati biti prilagođen.

Biskup Palić predstavio je i aktivnosti oko nedavno otvorenog Biskupskog centra te preostalim fazama završetka ovog važnog projekta te drugim aktivnostima koje biskupija planira realizirati u sljedećem razdoblju.

Također, Čović i biskup msgr. Palić razgovarali su i o izbornim procesima i aktivnostima koji slijede u gradu Mostaru, gdje se konačno nakon 12 godina vraća demokratsko pravo građanima Mostara.

I Čović i biskup Palić složili su se kako su demokratski procesi uvijek važna stvar u svim sredinama te kako u fokusu, nakon okončanja tih aktivnosti, moraju biti sve kategorije društva, osobito oni socijalno najugroženiji. Grad na Neretvi treba postati primjer brige o svima, kao jedina multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini i biti grad koji ujedinjuje i spaja, što je temelj kršćanskog učenja, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI