Sutra u Sarajevu potpisivanje Protokola o određivanju tromeđne granične točke

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U srijedu, 15. svibnja 2019. godine, u Sarajevu će biti potpisan Protokol o određivanju tromeđne granične točke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije.

Protokol će potpisati ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, državni tajnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Dragan Pejanović i generalni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije Veljko Odalović.

Protokol će biti potpisan 15. svibnja 2019.godine, u 13 sati, u Press sali 3/II, u Zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Potpisivanjem Protokola o određivanju tromeđne granične točke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije stvorit će se pravni okvir za materijalizaciju i označavanje navedene tromeđne točke, a čime se završava još jedna neophodna faza u konačnoj demarkaciji državne granice između BiH, Republike Srbije i Crne Gore, a sve u skladu s propisima unutrašnjeg zakonodavstva ove tri susjedne države, kao i u skladu s propisima međunarodnog prava.

Potpisivanje ovog protokola znači i iskorak više za sve zemlje potpisnice u pravcu punopravnog članstva u Europskoj uniji, a jačaju se i prijateljski odnosi između država potpisnica protokola.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI