fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Svijetla točka bh. pravosuđa – Ružica Jukić ponovno izabrana za dopredsjednicu VSTV-a BiH!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Svijetla točka bh. pravosuđa Ružica Jukić, ponovno je na današnjem glasanju u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH izabrana za dopredsjednicu VSTV-a BiH!

Ružica Jukić – kad jaše u rat, jaše i u pobjedu!

I baš kao što je svojevremno pred Atenjanima Sokrat svoje stavove obrazlagao činjenicama, tako je i iskusna dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić zasluženo danas ponovno izabrana za dopredsjednicu VSTV-a BiH, dok je poznata po tome, što je pravosuđe branila od sve češćeg uplitanja politike, također činjenicama. Iako je u bh. pravosuđu danas sve manje onih, koji su spremni argumentirano i bez straha progovoriti u kakvoj se dubiozi bh. pravosuđe nalazi i ukazati na konkretne probleme, zbog kojih građani imaju sve manje povjerenja u pravosudne institucije, dopredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH Ružica Jukić dokazala je i pokazala, da ne može zažmiriti na sve ono što se događa u bh. pravosuđu.

Svjesna da će biti kritizirana zbog svoje otvorenosti, Ružica Jukić je nedvosmisleno kritizirala (ne)rad i ponašanje pojedinih tužitelja za koje je kazala da, iako ih je malo, blate bh. pravosuđe, svojim zalaganjem podržala i uputila apel za hitno rješevanje gorućih problema u bh. pravosuđu, poput predmeta „Dženan Memić“ i drugih, koja je tom prigodom tri puta u svome Uredu u VSTV-u BiH primila Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića i njegova odvjetnika Ifeta Ferageta, obećavši istima, da će „u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima i ovlastima učiniti sve, da oštećeni Muriz Memić i njegova obitelj ostvare sva zakonom i Ustavom zagarantovana prava, da će kao dopredsjednica VSTV-a BiH učiniti sve, u cilju jačanja povjerenja javnosti u pravosudne strukture i afirmiranja toga povjerenja, a koje je nažalost, na predmetu Dženana Memića, očito svjesnim opstrukcijama pojedinih tužitelja i pripadnika MUP-a KS, takvo povjerenje suspendirano i narušeno.

Sviđalo se to nekome ili ne, Jukić je zbog svega izrečenog pokazala da „nema oraha u džepu“ i da je rijetki i svijetli primjer bh. pravosuđa, a što je potvrdio i sam ministar Mektić riječima:

„Čuo sam da je poštena“, što samo govori, da pred njezinim poštenjem ni njezini najveći protivnici ne ostaju ravnodušni, dajući komentare ispred Općinskog suda u Sarajevu nakon održanog ročišta po tužbi Jukićeve protiv Mektića, zbog klevete, a koji sudski postupak je okončan, tako što je Općinski sud u Sarajevu osudio ministra Mektića zbog klevetničkih tvrdnji izrečenih na račun dopredsjednice Jukić! Mnoge njezine kolege često jašu u rat, ali ne i u pobjedu. Međutim, Ružica Jukić kad jaše u rat, jaše i u zagarantovanu pobjedu!

Iskustvo i bogata biografija dopredsjednice VSTV-a BiH!

Ružica Jukić rođena je 4. 6. 1963. godine u Par Selu, Bosna i Hercegovina. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1999. godine, a pravosudni ispit položila 2001. godine u Sarajevu.

Nakon završetka pripravničkog staža od svibnja 2001. godine obavlja poslove stručnog suradnika u Kantonalnom sudu u Tuzli. U studenom 2004. godine imenovana je za sutkinju Općinskog suda u Živinicama, gdje je radila na vanparničnom i parničnom referatu i bila šef Građanskog odjeljenja. U svibnju 2009. godine imenovana je za sutkinj Općinskog suda u Tuzli, gdje radi na krivičnom referatu.

Za člana VSTV-a BiH izabrana je u lipnju 2012. godine od sudaca općinskih i županijskih sudova Federacije Bosne i Hercegovine. Zamijenila je Danijelu Mikić, sutkinju Općinskog suda u Sarajevu, čiji je mandat u VSTV-u BiH istekao 3. 6. 2012. godine. U svibnju 2016. godine ponovo je izabrana za člana VSTV-a BiH glasovima sudija općinskih i županijskih sudova Federacije Bosne i Hercegovine, kada joj mandat istječe u lipnju 2020. godine.

Ostale dužnosti i članstva tijekom karijere Ružice Jukić:

1. Predsjednica Udruženja sudaca Tuzlanskog kantona;
2. Član Koordinacijskog odbora Udruženja žena sutkinja u BiH.

Također, na današnjem glasanju za predsjednika VSTV-a BiH ponovno je izabran Milan Tegeltija, te Jadranka Lokmić-Misirača za dopredsjednicu VSTV-a BiH!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});