fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

TERORISTIČKI NAPAD U STRASBOURGU: Troje mrtvih i desetak ranjenih

Autor: Dnevno.ba

STRASBOURG - Najmanje tri osobe su izgubile život, a 12 ih je teško ozlijeđeno u oružanom incidentu koji se sinoć, u utorak u večernjim satima, dogodio na Adventskom sajmu na Trgu Kleber u središtu Strasbourga u Francuskoj.

Do pucnjave je došlo u utorak nešto poslije 19 sati, a u policiji navode da traže počinitelja, kojega su identificirali kao 29-godišnjeg muškarca s kriminalnim dosjeom.

Napadač s debelim kriminalnim dosjeom

Kako navode neki francuski mediji, riječ je o Cherifu Chekkatu, koji je rodom iz Strasbourga, dok lokalno tužiteljstvo tvrdi kako je počinitelj na popisu osoba koje su potencijalno povezane s terorizmom. Sam napad već je klasificiran kao teroristički, prenose Vijesti.rt.hr.

“Čuli su se pucnji i ljudi su trčali na sve strane”, rekao je jedan od svjedoka za francusku televiziju BFM.

Napadač je, prema pisanju francuskih medija, bio na popisu terorista koje policija prati. Policiji je, osim toga, poznat i po pljačkama i razbojništvima.

Policija je jutros u standardnom postupku pretražila njegovu kuću, ali on je već pobjegao kada je došla policija.

U kući su pronađena eksplozivna sredstva. Napadač je bio na takozvanom Fiche S popisu na kojemu je 26.000 osoba koji predstavljaju sigurnosni rizik, a vjeruje se kako je oko 10.000 njih radikalizirano, javlja Reuters.

Kako navodi Le Parisien, dok im je bježao vojnici su ranili napadača, ali u okršaju je lakše ozlijeđen i jedan od vojnika kojeg je pogodio odbijeni metak. Napadač je navodno pobjegao taksijem, a vozač je za Le Parisien također potvrdio da je napadač bio ozlijeđen.

Lokalne novine Dernières Nouvelles d’Alsace navode da je napadač 2011. godine bio osuđen na dvije godine zbog oružanog napada.

U trenutku pucnjace trgom je zavladala panika, a nakon par minuta policija je evakuirala sve osobe. Agencija AFP izvještava da je policija u jednom trenutku pronašla napadača, no on je, našavši se u okruženju, zapucao. Došlo je do razmjene vatre u kojoj je napadač ozlijeđen, no još nije uhićen.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});