fbpx

U SARAJEVSKOM NASELJU GORILO PET VOZILA Uhićena jedna osoba

Autor: Dnevno.ba

Na parkingu u sarajevskom naselju Dobrinja noćas je izbila vatra na jednom automobilu, a potom se proširila na još pet vozila. Policija je uhitila jednu osobu, što ukazuje na to da je vozilo namjerno zapaljeno.

Naime, sinoć u 23.03 sati, policija je obaviještena da je na parkingu u ulici Bulevar Mimar Sinana bb, općina Novi Grad, došlo do požara na putničkom motornom vozilu “VW” Golf 3.

Požar se potom proširio na pet drugih motornih vozila koja su bila parkirana u blizini. Požar su lokalizirali članovi vatrogasne brigade Kantona Sarajevo u 23.20 sati, a nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta, javlja Klix.ba

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se lice mjesta osigura do jutarnjih sati, te da se izvrši uviđaj u prisustvu stalnog sudskog vještaka PPZ struke i uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti, policijski službenici PS Dobrinja lišili su slobode S.R. iz Sarajeva.

Osoba je predana u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI