fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto/ Nerin Dizdar/Facebook

Ultrasi palicama i bakljama napali nogometaše protivničkog kluba: Ozlijeđen i maloljetni dječak

Autor: Dnevno.ba/Fena

Grupa od desetak osoba sinoć je kod Stoca bejzbol palicama i bakljama napala četiri mladića.

Iz MUP-a HNŽ-a navode da je noćas, oko 00.10 sati, M.A. (2004.) iz Poplašića- Stolac prijavio da je upravljao vozilom marke Mercedes magistralnom cestom iz Mostara prema Stocu, kada je u mjestu Masline Stolac došlo do udara u zadnji dio njegovog vozila od strane vozila VW Golf V, nn registracijskih oznaka.

Uslijed udara njegovo vozilo je stjerano s ceste pred bivši dom. Iza vozila VW Golf stala su još dva vozila, vozilo marke BMW i VW Passat iz kojih je izišla grupa od oko 10 osoba, maskirani i s bejzbol palicama.

Foto: Fena

Među ozlijeđenima su tri igrača Iskre i jedan maloljetni dječak

Dodaje se da su palicama lupali po njegovom vozilu, bacali baklje te nasrnuli na osobe koje su se skupa s njim nalazile u vozilu, nakon čega su ih palicama udarali po čitavom tijelu.

Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom smjeru. Zajedno s prijaviteljem u vozilu su se nalazili E.G. (2003.) iz Stoca, D.B. (2002.) iz Gorice-Stolac i F.B. (2006.) iz Gorice-Stolac. Sva četvorica su zadobila ozljede neutvrđenog stupnja, te im je ukazana pomoć u DZ Stolac, nakon čega je D.B. upućen na CUM Mostar, dok su E.G., M.A, i F.B. upućeni u RMC dr. Safet Mujić Mostar. Lice mjesta je osigurano od strane policijske patrole PS Stolac do jutarnjih sati kada će se vršiti očevid – navodi se u izvješću.

Iz FK Iskra Stolac napisali su na svojoj Facebook stranici kako su napadači dio navijačke skupine Ultras, naglasivši da su među ozlijeđenima tri igrača Iskre i jedan maloljetni dječak.

Porazi Dinama uzdrmali poziciju Jakirovića: ‘Ne mislim da će mi sutra biti posljednja utakmica’

Oglasio se i federalni ministar

O ovom slučaju oglasio se i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, napisavši na društvenim mrežama da je pretučeno četvero povratničke djece te da ovakvo nasilje hitno mora biti najstrože kažnjeno.

Predugo, već preko 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o ‘istragama u tijeku’ i ‘nepoznatim počiniteljima’. Dosta je više. Nasilje nad povratnicima mora biti odmah sankcionirano. Od MUP-a i Tužiteljstva očekujem reakciju, brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca – ništa manje od toga. Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki – poručio je ministar.

Autor: Dnevno.ba/Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});