UNIJA NEOVISNIH SINDIKATA: Gašenje Aluminija ima za posljedicu gašenje banaka, škola, bolnica, vrtića, ukratko života

Autor: Dnevno.ba

MOSTRA - Poštovani djelatnici Aluminija d. d. Mostar.

Kao predsjednik Unije neovisnih sindikata F BiH izražavam punu potporu Sindikatu Aluminija d.d. Mostar u vašim daljnjim nastojanjima u ovoj neizmjerno teškoj situaciji u kojoj se našao naš i vaš Aluminijski kombinat, gigant, srce, žila kucavica, žila života grada Mostara, cijele Hercegovine i šire. Gašenje Aluminija ima za posljedicu gašenje banaka, škola, bolnica, vrtića, ukratko života. Danas vi – sutra mi, najčešći je komentar običnih ljudi u Mostaru i Hercegovini. Je li nam zaista svima sudbina Njemačka, Irska…? Je li ovaj vrijedni narod to zaslužio? Ima li itko da je kriv i da je odgovarao zašto je došlo do svega ovoga?

Iako su postrojenja ugašena, iako nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti koliko će potrajati ovaj silom nametnuti mrak, Unija neovisnih sindikata F BiH želi koračati zajedno s vama, rame uz rame, u potrazi za nekim novim svjetlom na kraju tunela, u nadi i iskrenoj vjeri da ćemo u tome i uspjeti! Ugašena je bila i tomislavgradska Tvornica kablova pa našao vizonar koji ju je kupio, oživio i vratio radnike na posao.

Iskreno, svi se još nadamo sličnom scenariju i za mostarski Aluminij, da će se naći netko s vizijom i kapitalom, pokrenuti finalnu proizvodnju i vratiti aluminijski kombinat na one dane kada je bio svijetli primjer uspješnosti.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI