fbpx

URNEBESNO! Draško Stanivuković potrošio 700 tisuća KM čisteći snijeg kojeg nije ni bilo

Autor: Dnevno.ba

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke potrošio je 700 tisuća KM čisteći snijeg kojeg, prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, skoro nije ni bilo u prvoj polovici godine.

Dodaju da uvidom u dokumentaciju Gradske uprave Banjaluka, Odjela za promet i ceste – stavke zajedničke komunalne potrošnje, u stavkama rashoda za usluge zimske službe vidi se da je u proračunu za te potrebe bilo dodijeljeno 700.000 KM, prenose Vijesti.ba.

Kako se navodi, nešto manje od pola novca, i to 324.774,48 KM potrošeno je u siječnju kada je bilo 10 snježnih dana, veljači s tri i ožujku s pet snježnih dana.

“Najstrašniji zimski uvjeti koje je Stanivuković imao bili su u siječnju kada je bilo 10 snježnih dana s prosječnom visinom snijega od 7,9 centimetara. Ostatak novca iz proračuna, točnije 375.882,52 KM dodijeljenih isključivo za čišćenje snijega potrošeno je u travnju kada je imao tri snježna dana s prosječnom visinom snježnog pokrivača od 1,5 centimetar i svibnju i lipnju kada snijeg nije padao”, piše u podacima.

Podaci hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je snijeg u prvoj polovici ove godine manje padao u odnosu na prethodnu kada je Gradska uprava Banjaluka potrošila ukupno 587,435 KM.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI