fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Afera u Graničnoj policiji – odbijena pritužba na rad Zijada Srabovića!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Neovisni odbor Parlamentarne Skupštine BiH kao neutemeljenu odbacio je pritužbu Svevlada Hoffmana na rad zamjenika direktora GP BiH Zijada Srabovića. Hoffman, inače savjetnik direktora GP BiH, u tužbi navodi da je Srabović, zajedno s drugim policijskim dužnosnicima Granične policije isključivo bošnjačke nacionalnosti, organizirao tajni sastanak u Sarajevu na kome se razgovaralo o navodnoj neravnopravnoj, kadrovskoj zastupljenosti Bošnjaka u toj policijskoj agenciji, javlja RTRS.

Svevlad Hoffman je direktoru GP BiH Zoranu Galiću ukazivao na činjenicu da je njegov zamjenik Zijad Srabović bio osumnjičen za ratni zločin nad Srbima. U Tužiteljstvu BiH su bez komentara na pitanje RTRS-a postoji li istraga protiv Srabovića, a Hoffman je suspendiran zbog, kako su im rekli u Graničnoj policiji BiH, narušavanja ugleda policijskih organa.

Konspirativni sastanak bošnjačkih časnika iz GP BiH, prema navodima iz prijave dostavljene direktoru Granične policije Zoranu Galiću, organiziran je 10. ožujka u jednom sarajevskom restoranu. Organizator jednonacionalnog skupa, koji je poremetio ianako narušene međunacionalne odnose u toj policijskoj agenciji, je zamjenik direktora Zijad Srabović-precizirao je u prijavi Svevlad Hoffman.

Njegovo prisustvo na ovakav način organiziranog sastanka je neprimjereno i neprikladno dužnosti koju obavlja. Umjesto da upozori da je organiziranje jednonacionalnog sastanka nezakonito, Srabović daje aktivan doprinos kroz diskusiju i prijedloge.

Nakon što je njegovo pismeno upozorenje prešutio direktor Zoran Galić, Hoffman se obratio Nezavisnom odboru PS BiH gdje mu je rečeno da je u pitanju neformalno druženje koje nema veze s aktualnom problematikom u GP BiH, prenosi RTRS.

“Jednostavno, radilo se o sjedenju nakon radnog vremena, što je sloboda svakog čovjeka. Nisu pruženi nikakvi drugi dokazi da bi se Neovisni odbor time bavio”, izjavio je Žika Krunić, predsjednik neovisnog odbora PS BiH.

Neovisni odbor se tek ovlaš bavio i valjanošću diplome direktora Granične policije na zahtjev Svevlada Hoffmana i ranije SIPA-e. Mediji špekuliraju da je Zijad Srabović ucijenio Zorana Galića zbog lažne diplome i tako ga spriječio da provjeri njegovu ratnu prošlost i pozadinu jednonacionalnog okupljanja bošnjačkih dužnosnika. Progovorivši o ovim stvarima, Hoffman je zaradio više disciplinskih prijava i suspenziju.

Drugačije predstavljanje slučaja privremene suspenzije ili stegovnih postupaka protiv Svevlada Hoffmana je prebacivanje odgovornosti s osumnjičenog za teže povrede službene dužnosti na rukovodstvo GP BiH.

Granična policija BiH nedavno je bila u fokusu medija zbog izvješća EUROPOL-a prema kojem je najmanje desetak pripadnika te agencije koji rade na sarajevskom aerodromu u vehabijskom pokretu. Ni prethodni ni sadašnji ravnatelj GP nikada nisu demantirali tu sigurnosnu prijetnju!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});