fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Rijeke krvi teku ulicama Bangladeša zbog klanja kurbana!?

Autor: Dnevno.ba

DAKKA - U utorak je u Bangladešu počeo Kurban-bajram kao i u većini muslimanskih zemalja kada se uobičajeno kao sjećanje na poslanika Ibrahima, a.s., i njegovu spremnost da žrtvuje sina, kolje kurban.

Glavni grad Bangladeša, Dakka je jedan od najgušće naseljenih gradova na svijetu. Da bi izbjegli kaos koji nastaje kada veliki broj stanovnika obavlja klanje kurbana, gradske vlasti su odredile 1.000 lokacija za klanje, ali su također trebali da se pobrinu i da drenažni sistemi duž gradskih cesta ostanu čisti.

Izvještaji lokalnih medija navode da nijedna od predostrožnosti nije uzeta previše ozbiljno te se nakon sezonskih kiša stanovnici Dakke suočavaju s rijekama krvi koje teku kroz grad.

Fotografije i video snimci na društvenim mrežama pokazuju šokantne scene kako stanovnici pokušavaju da nastave sa svojim uobičajenim životom usprkos krvavoj vodi oko njih. Ovakvi uvjeti nisu spriječili stanovnike da odlaze u džamije i nastavljaju sa klanjem kurbana, piše India Times.

Kandker Milatul Islam, zamjenik šefa za upravljanje otpadom iz Dakke, rekao je da vodeni otpad problem već dugo vremena i da je se radi na rješavanju problema, prenosi IslamBosna.ba.

Stanovnici grada su kritizirali dvije gradske firme za čišćenje a agencije zauzvrat optužuju stanovnike za korištenje područja u blizini njihovih domova za klanje životinja, umjesto na predviđenim mjestima.

Međutim, lokalno stanovništvo navodi da nisu bili upoznati s odabranim lokacijama i da prije obilježavanja područja nisu obavješteni, dok su drugi naveli da su predviđena mjesta isuviše daleko od njihovih domova.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});