Vijeće ministara BiH dalo nova zaduženja ministarstvima sigurnosti i obrane o migrantskoj krizi

Autor: Patria

SARAJEVO - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj telefonskoj sjednici zadužilo je Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo obrane BiH za postupanje u skladu sa Zaključkom 2. redovne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom imigranata u BiH, saopćilo je Vijeće ministara BiH.

Također, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je pojedinačne suglasnosti za organiziranje glasanja državljana Republike Slovenije, Rumunske i Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, a povodom održavanja izbora za članove Europskog parlamenta.

Državljani ove tri države mogu glasati 26. svibnja 2019. godine u svojim diplomatsko – konzularnim predstavništvima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH donijelo je Rješenje o imenovanju Arijane Regoda-Dražić za predsjednika Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine na mandatni period od jedne godine, počevši od l. lipnja 2019. godine.

Radi se o redovnom imenovanju u skladu sa Zakonom o konkurenciji, kojim je utvrđeno da Vijeće ministara BiH svake godine, na prijedlog Konkurencijskog vijeća, imenuje predsjednika iz reda članova, a na period od jedne godine.

Autor: Patria

ZADNJE VIJESTI