fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Vijeće ministara o povećanom prilivu migranata

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Vijeće ministara trebalo bi da u ponedjeljak, 18. lipnja, razmatra informaciju o stanju u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH

Na dnevnom redu sjednice su i informacije o aktivnostima u vezi sa zaštitom imovine i prava BiH u Hrvatskoj, u vezi sa rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa na nekretninama u državnom vlasništvu, kao i o predmetima koje je vodilo i vodi Pravobraniteljstvo BiH u pravnim stvarima zaštite imovine i prava BiH u Hrvatskoj, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Pred ministrima će se naći i izvještaj o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za prva tri mjeseca ove godine i analiza Vanjskotrgovinske razmjene BiH za prva tri mjeseca.

Biće riječi o informaciji o rezultatima istraživanja javnog mnjenja “Stavovi građana o članstvu u EU i procesu integracija u EU” provedenog u ožujku i travnju.

Vijeće ministara razmotrit će informaciju o dokumentima Europske komisije i Komiteta Europskog savjeta u funkciji procjene Programa ekonomskih reformi BiH za period 2018-2020. godina – zajednički zaključci ekonomsko-fiskalnog dijaloga između EU i zemalja zapadnog Balkana i Turske; smjernice za programe ekonomskih reformi za period 2019-2021, procjena Europske komisije o programu ekonomskih reformi BiH za period 2018-2020.

Na dnevnom redu sjednice je i nacrt sporazuma o financiranju između BiH i Europske komisije o izmjeni Sporazuma o financiranju između BiH i Evropske komisije koji se odnosi na “IPA Jadranski program prekogranične suradnje” u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći /podijeljeno upravljanje/.

Pred ministrima će se naći i prijedlog odluke o usvajanju Godišnjeg programa za zaštitu potrošača u BiH za ovu godinu i informacija o načinu i provođenju adekvatne kontrole nad financijskim sredstvima koje Vanjskotrgovinska komora BiH ostvaruje u vršenju javnih ovlaštenja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});