fbpx

ZAPLAKAO BOJNIK ANDRAČIĆ! ‘Ocu poginulog branitelja iz Tomislavgrada ne daju da ide na Maslenicu pokloniti se sinu’

Autor: dnevno.ba

U Bujici Velimira Bujanca gostovao je u srijedu bojnik i prvi povjerenik HOS-a za Bosnu i Hercegovinu, Slavko Andačić, predsjednik Hrvatskog domovinskog pokreta u BIH, te je govorio o bliskosti Željka Komšića i Dragana Čovića, a imao je poruku i za Raspudića i Stanivukovića. Veteran HOS-a i HVO iz Čitluka u emisiji je i zaplakao zbog svojih kćeri.

VIDEO! BOJNIK SLAVKO ANDAČIĆ U BUJICI: “Ne dirajte HOS! Od onih koji su napadali Hrvatsku, gori su samo oni koji je nisu branili!“

Kada smo odlazili braniti Hrvatsku, nitko nas na granici nije pitao imamo li putovnice, a sada ocu poginulog branitelja iz Tomislavgrada, ne daju da ide na Maslenicu, pokloniti se sinu i njegovim suborcima i to još opravdavaju nekakvim mjerama, kojih u BiH nema – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, predsjednik Hrvatskog domovinskog pokreta BiH, Slavko Andačić: – Kod nas sve potpuno normalno funkcionira. Narod ide u crkvu, kafići i restorani rade, nitko nikoga na maltretira i nemamo neke porazne brojke… Glede stanja u Hrvatskoj, mogu samo reći da mi se čini kako je dosta toga namjerno tempirano. U Hrvatskoj se pobijedila korona prije izbora, a kod nas sad izbora nema pa nema ni razloga za neke posebne mjere.

Andačić je bio prvi povjerenik HOS-a za Bosnu i Hercegovinu i zapovjednik topništva brigada HVO-a ‘Stjepan Radić’, ‘Knez Branimir’ i 10. topničko-raketne brigade. Po činu je bojnik, jer su oni viši, kako kaže, rezervirani po partijskoj liniji: – Ponosan sam na čin koji imam, a zašto nisam dobio viši, to treba pitati neke ljude u politici, kojima je smetalo moje djelovanje i bezuvjetno inzistiranje na pravu čovjeka i vojnika.

VETERAN HOS-a i HVO-a IZ ČITLUKA PUSTIO SUZU KADA GA JE NOVINAR PITAO ZAŠTO SU NJEGOVE DVIJE KĆERI U NJEMAČKOJ: “Otjerane su!“

Više puta odlikovanom hrvatskom ratniku i ocu troje djece, u emisiji su zasuzile oči, kada ga je voditelj pitao zbog čega su njegove dvije kćeri morale iseliti u Njemačku: – Otjerane su! Za njih nije bilo mjesta dolje, niti su mogle raditi, niti su mogle studirati.

Željko Komšić i Dragan Čović su vrlo bliski, oni se prožimaju i vladaju Bosnom i Hercegovinom zahvaljujući jedan drugome – rekao je Slavko Andačić i pojasnio: – Kada je Komšić član Predsjedništva, HDZ BiH je u vlasti, a kada nije, HDZ BiH ima manje vlasti. Njima više odgovara da nemaju svog člana Predsjedništva BiH, a da vladaju bez da su pod povećalom i pod svojim šakama drže sve…

”Dok se Čović potpisivao na ćirilici, ja sam na rukavu s ponosom nosio oznaku HOS-a,“ podsjetio je bojnik Andačić i napomenuo: “Nije on nama problem, mi smo njemu problem!”

RAZOTKRIVEN DRAGAN ČOVIĆ: Sam je priznao da je mogao dobiti treći entitet, ali ga nije tražio!

Politiku Dragana Čovića nazvao je licemjernom i konstatirao kako se predsjednik HDZ-a BiH do kraja razotkrio zadnjom izjavom: – Čović je, komentirajući treći entitet, doslovce rekao “Da sam ga tražio, mogao sam ga dobiti!” To je čisto pljuvanje hrvatskim biračima u oči! Njegovim biračima i ljudima kojima je upravo on obećavao taj treći entitet. Toliko godina na vlasti, na koju je dolazio jer su ljudi vjerovali da će se boriti za treći entitet, a on je sve to pogazio u svojoj zadnjoj izjavi, iz koje se jasno vidi da je to mogao dobiti, ali nije htio tražiti. Znači, cijelo je vrijeme forsirao priču trećeg entiteta samo da bi ostao na vlasti.

Bojnik Andačić posebnu poruku poslao je svima onima koji napadaju HOS i pokušavaju zabraniti njegovo ratno znakovlje: “Godine ’91. nije ih bilo da zabranjuju, neće im to proći, svaki od tih momaka može im pljunuti u oči!“

HOS je hrvatska vojska, oformljena u početku obrambenog Domovinskog rata na prostorima Republike Hrvatske i BiH, kada su nas trebali, naše im znakovlje nije smetalo, a sada nešto pametuju – nastavio je govoriti prekaljeni ratni veteran i dodao: – Hrvatska domovina nikada neće zaboraviti da su od onih koji su je napadali, gori samo oni koji je nisu branili!

ANDAČIĆEVA PORUKA ZA RASPUDIĆA I STANIVUKOVIĆA…

Za razliku od Nine Raspudića, koji tvrdi da je logično surađivati s Dodikom jer je alternativa SDS, Andačić ne vjeruje nikome u tzv. Republici Srpskoj: – Nema tu velike razlike. Jedni velikosrpsku politiku uvijaju u celofan, a drugi to zastupaju, manje, više, otvoreno.

CIJELU EMISIJU POGEDAJTE U NASTAVKU

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI