fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dr. Ante Kvesić pozvao na zatvaranje škola, stranački uhljebi iz ZHŽ-a i HNŽ-a donijeli odluku da nema prekida nastave!

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Nastava u školama Zapadno-hercegovačke županije neće biti obustavljena za sada. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je direktor Uprave civilne zaštite i član Kriznog stožera ove županije Drago Martinović.

On ističe kako Krizni stožer u ovoj županiji svakodnevno zajeda i prati stanje, ali da za sada nema potrebe za zatvaranje škola.

”U ovom kantonu nema zabilježenih slučajeva zaraze koronavirusom. Imamo svega deset osoba u kućnoj samoizolaciji i time smo se rukovodili prilikom donošenja odluke da se nastava ne obustavlja za sada”, kazao je Martinović za Klix.ba.

Naglašava kako će se stanje s koronavirusom i dalje pratiti, te da će se Krizni stožer iz ove županije o mogućoj obustavi nastave ponovno oglasiti u petak.

Nastava nije obustavljena ni u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a kako je kazano sastanak će Krizni stožer održati ponovno do petka, te se oglasiti po pitanju ove odluke uzimajući u obzir činjenice da u toj županiji nema ni jedna osoba zaražena koronavirusom.

Nastava je do sada obustavljena u Kantonu Sarajevo, Zeničko-dobojskom kantonu i Tuzlanskom kantonu na period od dva tjedna, ali kako su političke vože iz Hercegovine u zadnje vrijeme u svemu prkosile Sarajevu, osim u primanju plaća iz državnih institucija, tako su i ovaj put pokazali neposluh, bez obzira što se ovdje radi o posebnoj situaciji gdje je u pitanju zdravlje djece.

Nastava je obustavljena i u Brčko Distriktu te u entitetu Republika Srpska. Podsjetimo da je Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ) naložio danas županijskim kriznim stožerima da, sukladno procjeni epidemiološke situacije na području kantona, donesu naredbe o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u trajanju od 15 dana, te ih o tome odmah izvijeste.

I ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić je tijekom dana pozvao na obustavu nastave u Hercegovini, što je u ovakvoj situaciji i jedino logično, jer bolje spriječiti nego liječiti, međutim “stručnjaci” iz hercegovačkih “obrambenih stožera” se ne slažu s čelnim čovjekom mostarske bolnice, pa “gone” po svome.

“Do daljnjega treba izbjegavati sve situacije u kojima se okuplja veći broj osoba, a to su svakako škole i fakulteti. Činjenica jeste da virus još nije došao u Hercegovinu, ali je isto tako činjenica kako je važno preventivno djelovati. Osobno se slažem s inicijativom da se nastava u školama odgodi u ovome trenutku, ne vidim što nam to loše može donijeti”, rekao je dr. Ante Kvesić.

Dodao je kako SKB Mostar od danas provodi odluku o tome da se u bolnici rade samo hitne operacije, te da se sve ostale aktivnosti smanje na što manju moguću razinu.

“Ostaje nam za vidjeti što će nam ovakav način rada donijeti. Mogućnost zaraze moramo smanjiti što je više moguće i ovo što radimo u SKB Mostar je samo poštivanje struke i pravila po kojima se trenutno moramo ponašati”, rekao je Kvesić.

Ovaj čovjek još jednom zaslužuje palac gore, no nažalost ne i stranački uhljebi u županijskim ministarstvima i civilnim zažtitama HNŽ-a i ZHŽ-a.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});