Odbijeno usvajanje financijskih dokumenata Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K zaključilo je 10. redovitu sjednicu Vijeća održanu 20.12.2018. godine i, 21.12.2018. godine, nastavilo svoj rad na 11. redovitoj sjednici.

Sjednici je nazočilo 7 od 9 članova Vijeća, a isti su trebali razmatrati devet točaka dnevnog reda i to: izvatke iz zapisnika sa prethodnih sjednica; Izmjene i dopune Plana javnih nabava za 2018. godinu; Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za 2018. godinu (Rebalans II); Smjernice za izračun sredstava u zdravstvu; Plan rada Zavoda za 2019. godinu; Plan javnih nabava za 2019. godinu; Prijedlog Financijskog plana Zavoda za 2019. godinu i pristigle zahtjeve.

Po usvajanju dnevnog reda predsjednik Upravnog vijeća, Ismet Hajdar, kazao je kako smatra da ne postoje uvjeti za razmatranje i donošenje predloženih financijskih dokumenata Zavoda (Rebalans II i Financijski plan), a samim tim niti drugih dokumenata koji su u izravnoj vezi s Financijskim planom Zavoda za 2019. godinu (Smjernice za izračun sredstava u zdravstvu, Plan rada Zavoda i Plan javnih nabava za 2019. godinu).

Također, po riječima predsjednika Hajdara, nakon već obavljenih konzultacija potrebna su im i dodatna usuglašavanja pa zbog svega navedenog nije spreman donositi odluku o već spomenutim dokumentima, a ako ipak to bude morao učiniti danas onda će glasovati protiv. Obzirom na taj stav Upravno vijeće nije imalo uvjete ni potrebnu većinu za donošenje predloženih akata pa je direktor Zavoda, Rade Bošnjak, kazao:“ Ako su stvari takve i ako ne postoje uvjeti za usvajanje ovih dokumenata moj prijedlog je da ove dokumente povučemo s dnevnog reda.“

S prijedlogom direktora Bošnjaka složio se predsjednik i članovi Vijeća pa je, u nastavku rada, Vijeće jednoglasno usvojilo izvatke iz zapisnika sa prethodnih sjednica; Izmjene i dopune Plana javnih nabava za 2018. godinu kao pristigle zahtjeve, priopćeno je iz ZZO HNŽ-a.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI