fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pismo roditelja čijem djetetu za novu operaciju treba 45 000 eura

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Zovem se Elvis Žigonja, imam 31 godinu, dijete sam poginulog borca Armije BiH, oženjen sam s Dženanom Omičević Žigonja koja ima 29 godina. Imam dva sina - Ajdina (6 godina) i Emina (4 godine). No ja nisam bitan. Bitan je moj sin Ajdin.

Ajdin je rođen 12. veljače 2010. god. s dijagnozom rascijep kralježnog stuba. Dosadašnje liječenje koje je vođeno u našoj državi nije na zadovoljavajućem nivou. Ajdin je imao 5 operacija koje nažalost nisu urodile plodom. Operirao je tri puta kilu ili bruh, također je operirao i ahilovu tetivu da bi se ispravila nogica. U srpnju 2011. godine operirao je kralježnicu, jednu od najtežih operacija imao, da bi se zaustavio rascjep kičmenog posta koja na žalost nije urađena dobro i to smo saznali na pregledu na klinici Acibadem u Turskoj gdje smo svog sina odnijeli na našu inicijativu sumnjajući u dosadašnje liječenje u našoj zemlji.

14914543_1831757320391910_1468973591_n

 

Na pregledu na klinici Acibadem kod dr.Ozeka je ustanovljeno niz nepravilnosti u Ajdinovom liječenju i čak mu je prijetila paraliza donjeg tijela, jer kralježna moždina je mogla da pukne svaki momenat. Nakon niza uspješnih akcija u prikupljanju sredstava za Ajdinovu operaciju, Ajdin je operiran 11. studenog 2015. na klinici Acibadem u Turskoj. Operacija je prošla dobro i što je najvažnije kralježna moždina je spašena i Ajdin će ostati hvala Allahu na nogama, što nam je i bio cilj. Operacija, bolnički troškovi, smještaj i prijevoz su nas koštali oko 30.000 eura i mi nismo imali nikakvu pomoć od naše države. Na sve zahtjeve i molbe smo odbijeni. Ajdin će imati još operacija jer Ajdin ima vidnu Skoliozu, a operacijom će se ispraviti kičmeni stub i ugraditi fiksator koji će držati kralježnicu. Nakon obavljene kontrole u svibnju ove godine, dr. Ozek je sa svojim timom donio zaključak da je kralježna moždina hvala dragom Allahu dobro i Ajdin se odlično oporavio nakon operacije. Većina mišića do koljena je aktivna i sad slijedi jačanje podkoljenica i njihovih mišića.

Ono što je zabrinjavajuće, SKOLIOZA je još izraženija nego prošli put i doktor je savjetovao da do slijedece kontrole koja je zakazana za studeni 2016. mi uradimo snimke u Bosni i da pošaljemo doktoru Ozeku. On će po tome ocijeniti stanje i najvjerojatnije odrediti datum operacije koja je neophodna za ispravljanje Ajdinove kralježnice. Rečeno nam je da će operacija koštati oko 45.000.00 eura i da će na operaciji sudjelovati tim doktora. Sad nam predstoje fizikalne vježbe, banje i sve za jačanje Ajdinovih mišića ispod koljena da bi se Ajdin pripremio ako Bog da za nadamo se zadnju operaciju u njegovom životu i da bi mogao normalno hodati. Ni za ovu operaciju mi nemamo nikakvu pomoć od države, ali se uzdamo u Božiju pomoć i u pomoc dobrog naroda da se prikupi dovoljno da se Ajdin operira. Za svu dosadašnju pomoć u našoj borbi nismo dobili nikakvu pomoć od države, sve smo uspjeli uz pomoć humanitarnih akcija i dobrog naroda.

STRANICE PREKO KOJIH SE MOŽE JOŠ POMOĆI

www.gofundme.com ukucate na pretraživanju Ajdin Žigonja i izbacit će vam kako možete donirati vašu pomoc za liječenje. Do sada je preko ove stranice donirano ukupno 12 702 $ na što smo mi roditelji Ajdina jako ponosni i veoma zahvalni.

ajdinzigonja02112016

www.citydeal.ba kliknete opciju popularno i Ajdin je među prvima na listi, kupovinom vaučera preko ove stranice donirate 5 KM za liječenje Ajdina (sav iznos ide za liječenje Ajdina). Do sad ste preko ove stranice kupili 888 vaučera da vas Allah nagradi.

Ukupno sa svim stranicama za prikupljanje pomoći i uplatama na Ajdinov račun, vi ste sakupili 54 172 KM na što smo jako ponozni i zahvalni.

Molim dragog Allaha da vas sve nagradi, prije svega zdravljem kao i vaše najmilije, a ostalo će doći. Za sve daljnje informacije o Ajdinovom slučaju, stanju ili bilo koja pitanja, možete kontaktirati oca od Ajdina – Elvis Žigonja.

Kontak telefon: +387 62 062 226

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});