fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Porodili 13-godišnju djevojčicu na ginekologiji u Brčkom!

Autor: Dnevno.ba

BRČKO - Šokantnu vijest o porodu 13-godišnje djevojčice na Ginekologiji u Brčkom potvrdio je šef ove zdravstvene ustanove prim. dr Slavko Nikić rekavši da se radi o Romkinji iz Modriče koja je primljena u subotu večer.

„Primljena je u stanju poroda i mi smo, u skladu s procedurama u ovakvim slučajevima, carskim rezom uspješno obavili porod – beba je teška 2,7 kilograma i oboje su dobro“ – rekao je Nikić.

O događaju su upoznati Policija i Tužiteljstvo distrikta gdje su, rečeno nam je, poduzete radnje na provjerama cijelog slučaja, kako bi se utvrdili izvršitelji mogućih krivičnih djela, javlja BNTV.

„Ne znam zašto biraju Brčko, ali imamo puno slučajeva ove vrste. Dolaze nam djevojčice iz okruženja, čak i iz Srbije, uglavnom se lažno predstavljaju i nemaju osiguranje. U skladu s našom etikom i dogovorom da pomognemo, obavimo porode i zaštitimo živote, mi – za razliku od mnogih ustanova, tako i postupamo” – kaže šef brčanske Ginekologije.

“Ali nedopustivo je da na naše apele nitko ne reagira, da se o tome šuti i ne otvora rasprava i šira društvena aktivnost koja će stati u zaštitu djece i svih njihovih sloboda“ – dodaje šef brčanske Ginekologije uz još jedan poziv i institucijama i javnosti da „ne guraju glavu u pijesak“.

Neslužbeno se saznaje da su roditelji djevojčice dali suglasnost za njenu vezu s punoljetnim muškarcem koga, čak i ako je to točno, čeka zatvorska kazna od jedne do osam godina zbog spolnog odnosa s djetetom.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});