fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Talijani” prizemljili Sarajevo – Metalleghe nosi puni plijen s Koševa!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Metalleghe je danas na Koševu potpuno zasluženo savladao Sarajevo rezultatom 2:1 i tako zadao novi udarac bordo timu.

Prvi udarac na utakmici bilježimo u trećoj minuti, kada je Duljević s velike udaljenosti topovski šutirao preko gola Fejzića. Uslijedio je period mirne igre, da bi u 17. minuti uslijedio hladan tuš za navijače Sarajeva. Metalleghe je poveo nakon svog prvog kornera na utakmici. Smušenu reakciju obrane bordo tima iskoristio je Dragoslav Stakić, koji je glavom matirao Bojana Pavlovića za vodstvo Jajčana od 1:0, piše SportSport.ba.

Iako se nakon primljenog pogotka očekivala potpuna ofanziva Sarajeva, izostale su prave prilike pred golom gostiju. Imali su domaći tek pokoju polupriliku, da bi u samom finišu prvog poluvremena bili miljenici sreće. Nogometaš Metalleghea Elvis Bibić je u manje od 60 sekundi imao dvije kolosalne prilike, ali je oba puta zakazao u realizaciji i tako propustio povisiti prednost svoje momčadi.

Sarajevo je u 49. minuti imalo priliku za izjednačenje, ali je Ahmetovićev udarac izblokiran. Metalleghe je igrao odlično, a nagrada je stigla u 61. minuti kada je Kovač pobjegao obrani Sarajeva i matirao Pavlovića za visoko vodstvo svog kluba od 2:0.

Bordo tim je krenuo u napade, a u 74. minuti je Mersudin Ahmetović postigao svoj treći gol u sezoni i vratio nadu Sarajevu da može izbjeći poraz, što se na kraju nije desilo. Do kraja utakmice nije bilo rezultatskih promjena, ali ni nekih većih prilika pa je meč okončan rezultatom 2:1.

Ovaj poraz za bordo tim dolazi u jako neugodnom trenutku, a domaće posebno boli činjenica da debitant u ligi nosi sva tri boda s Koševa.

Premijer liga, 6. kolo:

Sarajevo – Metalleghe 1:2 (Ahmetović 74′ – Stakić 17′, Kovač 61′)

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Balić, Radovac, Bekić, Ćetković, Ahmetović.

METALLEGHE: Fejzić, Benović, Bibić, Smajić, Helvida, Selimović, Sakan, Rašić, Radulović, Stakić, Popović.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});